2.3.2023, IZKORISTITE DVOJNO KONJUKCIJO PLANETOV

V četrtek, 2.3.2023 imamo na nebu dve planetarni konjukciji. In sicer Venera v konjukciji z Jupitrom, kateri nekaj ur kasneje sledi Merkur v konjukciji s Saturnom. Ti dve konjunkciji bosta na nas različno vplivali, saj Merkur v konjunkciji s Saturnom prinaša zelo usmerjeno in osredotočeno komuniciranje, medtem ko Venera v konjunkciji z Juptrom spodbuja druženje, zabavo in veselje. Vendar obe konjunkciji v istem dnevu prinašata odlične priložnosti in potenciale, ki jih lahko dobro izkoristite tako v sredo 1.3. kot v četrtek 2.3.2023 in še kakšen dan kasneje.

Merkur v konjukciji s Saturnom v znamenju Vodnarja prinaša fokusiran razum in resne pogovore oziroma dogovore. Ker je konjukcija na zadnji, 29.stopinji Vodnarja, je dobro v tem trenutku izbrati najbolj optimalen pristop k dogovorom kot tudi razrešitvi ter zaključevanju projektov. Zdaj bo v ospredju potrpežljivost, kritično razmišljanje, osredotočenost na podrobnosti in razumsko sprejemanje odločitev. Konjunkcija planeta, ki simbolizira komunikacijo, prenos informacij in razuma ter planeta, ki simbolizira disciplino in omejitve na 29.stopinji v astrologiji predstavlja zaključevanje določenega ciklusa in začetek  novega. Najbolje bi bilo v tem trenutku dokončno privesti k zaključkom že dolgo trajajoče projekte, zaključiti s starimi zadevami in se osredotočiti na nove začetke in nove načine delovanja, komuniciranja, opravljanja obveznosti in predajanja informacij.

Aspekt konjunkcije Merkurja in Saturna pogosto povezujemo z omejitvami v komunikaciji, preveliko kritičnostjo ali težkimi mislimi oziroma besedami. Vendar bo tokratna konjunkcija drugačna, saj jo podpira Venera v konjunkciji z Jupitrom. Ker sta oba planeta benefika, prinašata več optimizma in veselja. Pripomogel bo tudi polsekstil s Plutonom, katerega vpliv nosi povečano intuicijo, večjo vzdržljivost in odločnost.

Venera v konjunkciji z Jupitrom je v znamenju pogumnega Ovna, kar bo spodbujalo več akcije, pozitivne energije in dobrega počutja. Lahko bomo imeli več sreče v finančnih zadevah, naložbah, pravnih zadevah,  ljubezni in tudi pri vseh novih začetkih. Ljubezen bomo izražali bolj odprto, radodarno in prijetno. Več bo občutka za pozitivno sodelovanje in dobre odnose. Lahko se bomo nagibali k optimističnim načrtom in visokim pričakovanjem, ter se bolj sproščeno predajali uživanju in zapravljanju. Polsekstil s Soncem bo to konjunkcijo opremil z še več sreče, zato bo navdušenje toliko večje.

Ta dva dneva bosta še posebno naklonjena tistim, ki si želijo resnega pogovora s partnerjem in razrešitve ljubezenskih nesporazumov. Merkur konjunkcija Saturn bo v vas spodbudila osredotočene  praktične rešitve in bolj razumski ter prijateljski odnos, medtem ko vas bo konjunkcija Venere z Jupitrom držala optimistične, neproblematične, odprte in prijetne v iskanju skupne rešitve. Planetni vplivi vas bodo spodbudili za načrtovanje prijetnih prihodnjih dogodkov kot so počitnice, zaroke, poroke itn.

Izkoristite plnetne vplive kar najbolje v teh dneh! Za več dobrih priložnosti ob pravih trenutkih s podporo planetov, pa se posvetujte z diplomirano astrologinjo na osebnem posvetu z naročanjem na info@astrozvezde.si