DECEMBRSKA POLNA LUNA, 8.12.22

DECEMBER začenjamo z energično OOB polno luno v radovednem in komunikativnem znamenju Dvojčka. Eksaktna konjukcija polne lune z retrogradnim Marsom nas bo potiskala v akcijo, nove podvige, nepremišljenost, nestrpnost, v najslabšem primeru pa tudi v komunikacijsko agresivnost in nasilje. Če boste le lahko, se je dobro za trenutek ustaviti in pošteno premisliti, kam usmerjate mentalno energijo. Lahko se zgodi, da bomo te dni želeli opraviti več stvari naenkrat, kar lahko pripelje do nepotrebnih zapletov in prevelike obremenjenosti. Veliko bo napete, nervozne energije, zato previdno tudi v prometu, saj ob tej luni ne bo manjkalo nepričakovanih, celo “čudnih” nesreč.

Če boste začutili, da prav zdaj morate nekaj pomembnega doreči, zapreti kakšna vrata oziroma projekt, zaključiti prehojeno pot, boste za to vrsto akcije potrebovali poleg poguma, ki vam ga bo vlival ognjeni Mars, tudi precej prepričljivosti.  Vsako  besedo bo potrebno podkrepiti z ustreznimi dejanji in to ne samo zdaj, ampak tudi v prihodnosti. Tega se je potrebno zavedati, preden se v karkoli spustite. Trigon z resnim, discipliniranim Saturnom lahko  pripomore k večji disciplini in resnosti.

Mars je prav tako ob tej napeti Luni v opoziciji s Soncem v Strelcu, kar nas kolektivno vabi k iskanju ravnotežja, ki ga dosežemo s tem, da svojo energijo usmerjamo v pravo smer. Poskušajte ozavestiti vaše resnične namene in le te uskladite s fizično akcijo, da ne bi po nepotrebnem trošili energije za zadeve, ki vam v bistvu ne koristijo.  Radovedni Dvojček pač mora vse razumeti, zato se je v teh dneh dobro vprašati: S kom se največ pogovarjamo? O čem govorimo? Komu zaupamo in kje se lahko iskreno in brez maske izrazimo?

Bodite previdni pri obljubah in željah, saj je ob tej polni Luni Neptun v bližini Jupitra, Oba tvorita napet aspekt kvadrata med Luno in Soncem, kar lahko pripelje do razočaranj, prevar in prevelikih iluzij. Dobro si je večkrat ponoviti, da vse kar se sveti ni nujno zlato in večkrat premisliti preden se nepremišljeno spustimo v akcijo. Spomnite se, kaj se je dogajalo meseca maja 2022, saj bodo le ti dogodki ob tej polni luni dobili svoj zaključek. Nekaj starega bo odpadlo, da bi se sprostil prostor za nove energije.

Ne pozabite:  os Dvojček, ki mu nasproti stoji Strelec, je os “znanja”. Ob tej polni luni se je dobro zavedati, kaj naša dejanja pomenijo za okolico, radovednost bo večja, vleklo nas bo na več strani, a hkrati ne smemo pozabiti na usmerjenost k pravici, pravičnim rešitvam in spoštovanju dane besede.

Decembrska polna luna bo najbolj vplivala na vse s poudarjenim znamenjem Dvojčka in Strelca, ter Ribi in Device.