KAJ PRINAŠA RETROGRADNI JUPITER V OVNU, 28.7.-24.11.22

JUPITER, največji panet našega osončja, ki v astrologiji simbolizira notranjo duhovno moč, pravičnost, ekspanzijo, priložnosti za napredek in optimizem, se je 28.7. zaustavil in začel svoje retrogradno gibanje v znamenju Ovna. Kadar se Jupiter pomika po znamenju Ovna, se ugodne priložnosti za napredek pokažejo, ko smo samostojni, usmerjeni vase in pripravljeni tvegati. V tem obdobju delujemo samozavestno, imamo željo po akciji, novih začetkih in zato delujemo aktivno, tekmovalno in agresivno. V obdobju, ko je Jupiter v svojem retrogradnem gibanju, pa nastopi čas,  da se zazremo vase in ugotovimo, kaj smo se v preteklih mesecih naučili in odkrili v sebi – tako dobrega kot slabega. V tem obdobju je pomembno odkriti, kakšen je naš miselni proces, kako delujemo in kaj nas vodi – pogum ali strah. Odkrili bomo, kako odločni smo in ali smo sposobni premagovati notranje strahove in delovati pogumneje. Uvideli bomo, koliko smo zmožni razširiti lastna obzorja in končno prekiniti vzorec prevelikega samoanaliziranja ter premagati tendenco po neprestanem premlevanju.

Jupitrovo retrogradno gibanje se začne s kvadratom na Venero, kar nas opozraja na to, da bi bilo dobro upočasniti in umiriti strasti. Da bi končno vzpostavili zdrave odnose, bo v tem obdobju zaželjeno umiriti predrznost in najprej vzpostaviti zdrav odnos do samega sebe, ugotoviti, kaj so naše lastne želje in potrebe ter ali imamo prave moralne vrednote. Le z zdravo samopodobo in trdnimi prepričanji bomo lahko nadgradili odnose z drugimi. Zastavili bomo nova pričakovanja do sebe in drugih, ter prevetrili moralna merila. Končno se bomo opogumili in podali v boj za tisto, kar si želimo. Ta kvadrat nam bo pomagal najti nove poti, ki nas bodo popeljale do integracije osebnih želja, ki jih bomo uspeli vpeljati v obstoječe odnose in začutiti varnost le teh.

Jupiter se bo ustavil in obrnil direktno po štirih luninih ciklih na lunin mlaj v Strelcu, 24.11. V tem obdobju se na nebu Jupiter postavi v kvadrat z Marsom, planetom aktivne življenjske, ustvarjalne energije, kar nas bo spodbudilo v delovanje. Se pravi, vse kar bomo v teh mesecih odkrili in se naučili, bomo , ko se Jupiter obrne nazaj v direktno gibanje, odločeni spraviti v aktivno delovanje.  Tako bomo –  z razširjenim pogledom na svet – prišli do pravih priložnosti in osebnega zadovoljstva.

Kje v vaši natalni karti je planet Jupiter in kje vas čakajo ugodne priložnosti in možnosti za razvoj izveste z nakupom

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE