KAJ PRINAŠA SVOBODOLJUBNA VENERA V VODNARJU OD 16.2.-10.3.2024?

VENERA, planet, ki v astrologiji simbolizira žensko energijo, umetnost, lepoto, harmonijo in vrednosti, bo po prazniku zaljubljencev iz znamenja ambicioznega, zemeljskega in kardinalnega Kozoroga, prestopila v znamenje zračnega Vodnarja. Tudi Venera bo – tako kot Mars – do  10.3.  pod vladavino ekscentričnega in nepredvidljivega Urana, ki je v znamenju Bika. Astrološko pravimo, da Venera in Uran v tem času sprejemata drug drugega v svojem domu, saj se Uran nahaja v domu Venere, v znamenju Bika in Venera v domu Urana, znamenju Vodnarja. Venera v Vodnarju nas bo v tem obdobju spodbujala k individualnosti, k svobodnemu izražanju ljubezni, nekonvencionalnemu pristopu do vrednot in raziskovanju novih idej, novih prijateljstev in družbenih projektov.

V tem obdobju vas bodo pritegnili drugačni, nekonvencionalni ljudje in z njimi povezani nekonvencionalni dogodki. Odprite se za nove priložnosti, razširite svojo mrežo poznanstev, raziščite nove ideje in prevetrite svoje dosedanje vrednote.  Odprite se za spremembe in ne pozabite, da so spremembe sestavni del življenja ter da je osebno svobodo vredno praznovati vsak dan! To obdobje prinaša nepričakovane spremembe in preobrate v odnosih in materialnih vrednotah predvsem za vse tiste, ki imate poudarjeno znamenje Vodnarja ali planete na začetih stopinjah drugih znamenj.

Prvi aspekt Venere v Vodnarju nastopi 17.2., ko se Venera na začetnih stopinjah Vodnarja sreča z močnim Plutonom v konjunkciji. Le ta bo prinesla  čustveni pritisk in močno energijo, ki bo želela nenadne spremembe – nekaj novega ali poglobljen obstoječ odnos. Želeli boste izraziti in izživeti svoja silna čustva in močno strast. Poudarjena bo posesivnost in ljubosumje ter želja po močnih izkušnjah. Pazite, da se držite zastavljenih meja in ne preizkušate zlorabiti svoje moči nad ljubljenimi. Če ste v odnosu, kjer pritiskajo na vas, je zdaj čas, da odločno in pogumno začrtate mejo.

22.2. nastopi konjunkcija Venere z Marsom. Ženska energija bo padla v objem moške, kar prinaša dotok vznemirljive in strastne energije. Bolj boste odprti za avanture in nove izkušnje. Ta konjunkcija vas spodbuja, da pogumno izrazite vse svoje skrite želje in na nepričakovan, avanturističen način poiščete užitke in veselje v ljubezenskih odnosih. Čas je za nepričakovane amorjeve puščice, ki vas bodo presenetile, ko boste najmanj pričakovali.

22.2. bo Venera aplicirala v kvadrat z Jupitrom, ki ga prav tako sprejema v svojem domu Bika, kar lahko spodbudi preveliko idealiziranje in željo po nekaj več. Na eni strani boste želeli ohraniti svojo individualno svobodo, a hkrati poglobiti razmerje, a zavoljo  tega se ne bi odrekli osebnim željam. Izziv bo najti ravnovesje med ohranjanjem individualnosti in vzpostavljanju vrednot in meja v odnosih. Ne vlagajte v nepreverjene finančne institucije oziroma vrednostne papirje ali kriptovalute, saj v tem trenutku širitev naložbe ne bo možna.

23.2. sledi kvadrat Venere z Uranom, ki prav tako prinaša nepričakovane preobrate v odnosih, razmerjih kot tudi financah. Kar naenkrat boste začutili, da želite pretrgati dosedanje vezi in rutino ter se podati na pot novega, vznemirljivega in neznanega. “Še toliko novih izkušenj me čaka” bo vse, kar vam bo hodilo po umu. Bodite previdni pri impulzivnih finančnih naložbah, kot tudi pri prehitrih odločitvah v srčnih zadevah.

Venera v Vodnarju bo najbolj vplivala na vse s poudarjenim znamenjem Vodnarja, Leva, Bika in Škorpijona.