KAKO BOSTA NA NAS VPLIVALA APRILSKI SONČEV MRK IN MLAJ V OVNU?, 20.4.23

Lunin mlaj, ko se srečata Luna in Sonce na isti  29. stopinji, 20.4.2023 je podkrepljen še z močnim sončnim mrkom v kardinalnem znamenju Ovna. Sonce v astrologiji predstavlja simbolj življenja, naš ego. osnovno življensko energijo in vitalnost. Sonce v karidnalnem znamenju Ovna simbolizira močno željo po tekmovanju in akciji, kjer želimo biti zmagovalci. Izraža se dominantno, pustolovsko, pogumno in arogantno, saj sonce v Ovnu vedno želi biti prvi. Njegov vladar Mars je trenutno v znamenju Raka, kjer je njegova moč ovirana s preveliko čustvenostjo, ranljivostjo in občutljivostjo. In ker je 20.4.sonce v mrku, je ta življenska sila zamračena, brez energije in moči, kar pa seveda vpliva tudi na življenje na zemlji. Vpliv tokratnega sončevega mrka in njegovih energij bomo občutili naslednjih nekaj mesecev in ker je mrk na zadnji,  kritični 29.stopinji, to simbolizira tudi zaključke, ki se bodo odvili v naslednjih nekaj mesecih.

Prvi letošnji aprilski sončev mrk je v napetem aspektu s Plutonom,zato bo prinašal več kriznih trenutkov kot tudi potrebe po nadzoru in prodornosti, kar lahko vodi v stres, konflikte, željo po merjenju moči, zmogljivosti in krize povezane s sampodobo in identiteto. Lahko se boste počutili kot da vas je nekdo stisnil v kot in ste primorani opravičevati oziroma braniti svojo pozicijo in odločitve. Vse te napetosti bo čutiti zelo intenzivno, zato je priporočljivo to energijo preusmeriti v praktično delo, delo na sebi, soočanje s svojimi strahovi in zbrati pogum, da se premaknete iz določenih, za vas obremenjujočih situacij oziroma odnosov. Ta mrk odpira priložnosti za lasten preporod, za opustitev starih navad oziroma razvad in destruktivnih odnosov, kjer prevladujeta posesivnost in ljubosumje. Ko se boste zavestno odločili, da se z nekaterimi zadevami več ne boste ukvarjali, boste sebi vrnili svojo lastno energijo in s tem tudi poboljšali svojo vitalnost. Povečana zavest vam lahko pomaga v soočanju z lastnimi strahovi, obsesijami in odvisnostmi. Če boste uspeli opustiti močno kontrolo in odkorakati od drame, pustiti, da se zadeve odvijejo same od sebe, se boste osvobodili in doživeli preporod, ki vas bo osvobodil trpljenja in globoke bolečine, povrnil samozavest in odločnost za spremembe.

Konjunkcija mrka s planetom ekspanzije Jupitrom, ki simbolizira napredek in razvoj, kot tudi verovanje v lastne sposobnosti, bo svetla točka tega mrka. To pomeni, da česarkoli se boste lotili v teh mesecih, bo podkrepljeno tudi z nekaj sreče in s pravo mero poguma, bojevitosti in odločnosti. Tokrat boste  končno lahko dosegli svoje namere in zastavljene cilje.

Ne pozabite, mrki na nebu velikokrat na nas vplivajo tako,da nam nekaj vzamejo ali prečistijo, a le zato, da bi nas postavili na nove, boljše ali za nas “prave” poti.  S sončevim mrkom na zadnji stopinji znamenja bomo to pomlad nekaj preživetega, nekaj kar nam ne služi več, zaključili. A ko se ena vrata zaprejo, se nova odprejo….

Kako bo na vas vplival tokratni mrk, vam lahko pojasni diplomirana astrologinja z vplogledom v vašo natalno karto. Glede na hišo in aspekte, ki jih mrk tvori z vašimi natalnimi planeti, bo aktivirano določeno področje.

Za svetovanje se lahko naročite na info@astrozvezde.si ali tel. 031-572-044 (Tina)

POSTAVITE NAM DVA HITRA VPRAŠANJA