VPLIV VENERE V DEVICI OD 9.10.-5.11. 2023

VENERA, planet, ki v astrologiji simbolizira žensko energijo, ljubezen, lepoto, umetnost in vrednote, je iz znamenja ponosnega in dramatičnega Leva vstopila v znamenje previdne, natančne in tudi kritične Device. Medtem, ko se bo Venera pomikala po znamenju Device, bomo lahko začutili, da tudi mi bolj resno začenjamo doživljati ljubezen, odnose, denar in ostale vrednote. Bolj bomo previdni pri vseh odnosih in finančnih investicijah. analizirali bomo svoje partnerstvo, principe in sistem vrednosti. Venera v Devici ni v najboljšem položaju, saj je tukaj na svojem dnu, kar se izraža tako, da je v odnosih zelo zahtevna, ima visoka pričakovanja in zato občutja izraža direktno ter praktično.  Za dober odnos potrebuje marljivost, uslužnost in praktičnost. Tisti, ki imajo natalno Venero v znamenju Device so znani po svojih zelo visokih pričakovanjih, kar jih nemalokrat ovira pri sprejemanju ljubezni, saj zahtevajo visoke standarde in visoke pogoje, da bi se počutili ljubljene in vredne.

V obdobju, ko se Venera pomika po znamenju Device, je idealen čas za samorefleksijo in ugotavljanje, kje ste prezahtevni in prekritični najprej do sebe  in nato tudi do drugih.  Ali si namenjate dovolj ljubezni, ste prijazni in sočutni do sebe, ali pa ste prevečkrat precej samokritični?

Vprašajte se tudi, kako zahtevni ste do drugih? Ali se večkrat zalotite pri obsojanju drugih? Ko si odgovorite, se zamislite, kako bi lahko bili bolj sočutni do sebe in okolice.

Če ugotovite, da ste prevečkrat v vlogi ugajanja in prilagajanja drugim, pa si zadajte, da boste v tem času bolje uravnotežili odnos do samega sebe in svojih vrednot. Poskusite v vse to vključiti še razumevanje in sočutje do sočloveka.

Venera v Devici bo na nas vplivala tudi na način, da bomo želeli bolj poglobljeno analizo, previdnost in metodičnost pri vseh finančnih investicijah ali nakupih. Imeli bomo potrebo po večji disciplini in praktičnosti, zato ne bomo tako veselo zapravljali, kot ko je Venera potovala po znamenju Leva. Manj bo drame in več praktičnega odziva. Stremeli bomo k večjemu redu tako v vsakdanjem življenju kot tudi pri financah.

Probajte v tem obdobju bolj ceniti majhne stvari in dosežke, ter se izognite kritikam na račun “da bi vedno lahko bilo boljše”. Naj bo vaš cilj sprejeti, da je tudi dovolj dobro dobro in da ni potrebe, da je vse popolno, da bi lahko začutili in sprejeli jubezen. Sprejmite, da je lepo tisto, kar vi tako vidite in ne tisto kar mislite, da je popolno.

Venera v Devici najbolje vpliva na rojene ali s poudarjenim znamenjem Device, Kozoroga in Bika. Ugodna je tudi za Škorpijone in Rake. Od 16.10.do 22.10. bo Venera aplicirala v trigon z Jupitrom v Biku in to je dobro obdobje za sodelovanje, dobre odnose, veliko uživanja in harmonije. Ljubezen se bo takrat izražala odprto in neproblematično. Investicije bodo ugodne. Tudi luna bo 22.10. v fazi rasti, in Sonce v trigonu s Saturnom, kar kaže na odgovorno in ambiciozno ter moralno delovanje oziroma ukrepanje.