KAJ PRINAŠA POLNA LUNA V DVOJČKIH? 27.11.2023

“Skoči in mreža te bo ujela”,  je pogosta in velikokrat uporabljena fraza, ki bo še posebej aktualna ob tokratni polni luni, ki bo nastopila v znamenju spremenljivega, radovednega Dvojčka nasproti Sonca v znamenju Strelca. In kaj se zgodi, če skočimo, a mreže, ki bi nas ujela, ni? Kaj, če ne vemo, do kam lahko preizkušamo meje oziroma kam nas lahko naša radovednost in želja po novem popelje? Ali ni to vse stvar vere? Vere vase? Vere v življenje in usodo? Vendar je vera, življenska filozofija tako značilna za znamenje Strelca, neulovljiva za razumskega in gibljivega Dvojčka. Širokosrčnost, svoboda, visoko nebo, filozofija in optimizem so v domeni znamenja Strelca, medtem ko Dvojček prisega na razum, intelekt, praktično znanje in izmenjavo informacij.

Le zato se bomo ob tej polni Luni počutili, da smo razdvojeni oziroma na razpotju. Nestrpno se bomo želeli podati na novo, neznano pot oziroma odpreti novo poglavje svojega življenja, vendar ne bomo jasno znali opredeliti, kaj je tisto česar se moramo na tej poti tudi osvoboditi. Potrebno bo opusiti določene vzorce obnašanja, da bi lahko napredovali in dosegli začrtan cilj. Napet aspekt s Saturnom, planetom omejitve, ki je v znamenju Rib, bo dodatno oteževal zadeve, saj nam lahko povzroča blokade tako iz zunanjega sveta kot tiste notranje. Ustavljali nas bodo naši strahovi ter občutki tesnobe. Kadarkoli smo tako soočeni s hladnim Saturnom, se je potrebno vprašati če smo zmožni spremeniti našo trenutno stanje in kaj točno nas omejuje? In prav tako, ali smo pripravljeni na trdo delo in sprejemanje vseh odrekanj, da bi dosegli svoj cilj? Lahko pa se v tem obdobju tudi zavemo situacije, v kateri smo se znašli in le to sprejmemo takšno kot je. V tem primeru se vprašamo, kako lahko spremenimo svojo perspektivo na način, da se bomo lažje spopadali s svojimi zadolžitvami in omejitvami in le te tudi sprejmemo.

Vladar tokratne polne łunę, planet Merkur, ki v astrologiji simbolizira komunikacijo, razum, znanje in informacije, je v znamenju Strelca, kjer se izraža iskreno, entuziastično, optimistično in impulzivno. Optimistično razpoloženega Merkurja v znamenju Strelca bo begal napet aspekt z Neptunom. Le zato je lahko naša komunikacija in Luna, ki vpliva na čustveno doživljanje, pod vtisom konfuzije, iluzije in razočaranj. Aspekt prinaša občutek mentalne megle, izgubljanje stika z resničnostjo in beg pred realnostjo.

Energija tokratne polne lune postavlja v ospredje sledeče zadeve:

  • Lahko vas nepredvidljive situacije, katerih ne bo mogoče odložiti, prisilijo v odpovedovanje že prej načrtovanih poti ali dogodkov
  • Veliko bo nepredvidljivih motenj, ki vam bodo kvarile ali premikale razpored in menjati boste morali plane
  • Več bo kaosa v prometu
  • Zdaj bo trenutek, ko boste primorani postavljati meje svoji okolici, saj bo vsak vlekel na svojo stran
  • Dobro premislite, kdaj boste kaj rekli in dobro razmislite preden rečete nekaj, kar bi lahko obžalovali
  • Pomislite in razčistite vse nejasnosti ali kar se je v pogovoru izgubilo med vrsticami
  • Razmislite, kaj je tisto, kar želite narediti in tisto, kar morate narediti

Definitivno boste v teh dneh občutili omejitve zaradi kvadrata Saturna tako na Sonce kot na Luno. Skok v praznino ni opcija. Obveznosti pritiskajo. Četudi doživljate frustracije in razočaranje zaradi določenih omejitev, vedite, da je včasih to, da nimamo opcije tudi odrešitev ali vsaj to, kar v tem trenutku potrebujemo, da se ne podajamo nespametno v neznano.

Polna Luna bo najbolj vplivala na rojene v znamenju Dvojčka in Strelca, Device in Ribi.