RETROGRADNI MERKUR, 27.9-18.10.2021

Merkur je planet, ki govori o naši potrebi po sporazumevanju, komunikaciji in gibanju. Govori o tem, kako dobri retoriki smo, bomo uspešno speljali govor ali ne. Kako dobri smo ob uporabi pripomočkov: računalniki, telefoni, spletni mediji. Merkur povezujemo tudi s pisateljstvom in novinarstvom. Povezujemo ga s prevoznimi sredstvi, prometom in s potmi, ki so nam namenjene. Merkur je zavetnik trgovin in trgovcev.

Merkur ima dnevni dom v pozitivnem, moškem znamenju dvojčki in nočni dom v negativni, ženski devici.

Ob času retrogradnosti, kar se zgodi običajno trikrat letno za približno tri tedne, se gotovo pojavi več blokad in zastojev, tako v komunikaciji kot v transportu. Pojavi se več komunikacijskih šumov, sporazumevanje ne steče najbolje, ljudje se večkrat zmotimo in napačno razumemo. Prihaja do nepričakovanih zamud. Dogovori, sklenjeni v tem času, večkrat ne obrodijo sadov ali pa nas presenetijo nesporazumi. Ravno iz tega razloga v tem času ni pametno sklepati novih pogodb, saj se lahko izkaže, da so pomanjkljive in za nas neugodne. Ob obračanju Merkurja nazaj, je v prometu lahko več zastojev in nesreč. Tudi dobava blaga je lahko zamudna ali celo odpovedana. Nakupi v tem času se lahko izkažejo za napačne, blago se lahko kvari ali ima skrite napake.

Retrogradnost Merkurja je ugodna za razmišljanje o preteklosti morda za nadaljevanje akcije, ki smo jo nekoč že začeli, pa se je ustavila; zdaj je čas, da jo dokončamo.…ali  da se z njo pomirimo. Vzeti si je potrebno čas za meditacijo, objeti notranjega otroka. Tudi svoje delovno okolje lahko v tem času učinkovito pospravimo in očistimo. Čas je primeren za obnovo stikov, ki so zamrli in poznanstev s prijatelji iz preteklosti. To je dober čas za pripravo inventur v trgovskih podjetjih in pregled revizije v poslovnih subjektih.

Gre za tretjo in zadnjo retrogradnost Merkurja v letu 2021

  1. september-18. oktober 2021

Merkur 27. septembra prične z retrogradnim gibanjem v znamenju tehtnice. Vpliv bodo najbolj čutili tisti, pri katerih je Merkur osebni planet. To pomeni, da imate več osebnih planetov skupaj (Sonce, Merkur, Venera) v znamenju  dvojčka ali device. Lahko je ascendent ali vladar ascendenta v znamenju dvojčkov ali device.

V tem času nas bodo zaposlovale naše misli o odnosih. To so lahko osebni odnosi s partnerjem in znotraj družine ali poslovni odnosi na delovnem mestu. Ne zapletajmo se po nepotrebnem v neplodni komunikaciji. Prihajalo bo do zmede in negotovosti.

V času obrata Merkurja v tehtnici se zgodi tudi obrat Plutona v kozorogu, v direktno gibanje. To bo sprožilo dodatna trenja v že tako napeti situaciji. Prvi teden oktobra je lahko stresen. Komunikacija, ki trenutno poteka na državnem nivoju se mora spremeniti, sicer bo upor še večji. Če želimo doseči napredek je zdaj pravi čas, da se odnos v komunikaciji spremeni. Da se ohrani spoštljivost na vseh nivojih. Čas je za popravo in odpravo nepravilnosti.

Luna bo v tednu, ko se Merkur obrača, že upadala in  v času obrata 28. vstopila v znamenje raka. Osredotočali se bomo na družino in naše najbližje. Pazimo na preobčutljivost! 9. oktobra Venera vstopi v znamenje Strelca, kar nam bo vlilo več optimizma in sreče. Tudi dvom, ki se nam je porajal na področju odnosov, se bo razblinil. Navdihnila nas bo ljubezen.

18. oktobra, se Merkur vrača v direktno gibanje. Pripravljeni bomo na doseganje skupnih ciljev za višje dobro. Hkrati z obratom Merkurja se v nekaj dneh zgodi še obrat Jupitra v direktno gibanje, kar nas lahko proti koncu oktobra za nekaj časa popelje v večji optimizem.

Za bolj podroben vpogled v vašo natalno karto se naročite na posvet pri Astro Zvezdah na  info@astrozvezde.si