RETROGRADNI URAN, ČAS NESTABILNOSTI IN SPREMEMB, 24.8.22-22.1.23

Uran, planet, ki v astrologiji simbolizira princip novih idej, nepričakovanih dogodkov in sprememb, se je 24.8.22 obrnil retrogradno na 18.stopinji zemeljskega in stabilnega ter vztrajnega Bika, kjer se bo navidezno nazaj pomikal vse do 22.1.2023. Kaj nam prinaša retrogradnost planeta napredka, vizionarstva in svobodomiselnosti v naslednjih petih mesecih?

Retrogradni planet Uran v astrologiji povezujemo z introspektivnimi željami po spremembah, ki so odraz zunanjih posledic oziroma kolektivnih premikov.  Retrogradni Uran v znamenju Bika, bo v preostanku leta 2022 v kvadratu z Venero in Saturnom kar lahko privede do nestabilnosti v odnosih, nestabilnosti na finančnih trgih in nestabilnosti v političnem svetu.

Nepričakovane, nenadne  spremembe bodo prinesle kup frustracij, kar nas bo posledično navdajalo z neprijetnim osebnim notranjim občutkom.

Uran kvadrat Saturn prinaša omejitve  in nepričakovane restrikcije ter spremembe, ki si jih ne želimo. Saturn vlada starim strukturam, redu, disciplini in organiziranosti, medtem ko si Uran želi uvajati spremembe, izvajati nove, presenetljive ideje in menjati stare strukture. Zato ta dva planeta v napetem kvadratu izražata konflikt med vsem že starim ter utečenim in naprednimi, novimi ter radikalnimi idejami. V tem trenutku bo potrebno veliko fleksibilnosti, potrpežljivosti, kot tudi odprtosti za spremembe z namenom, da bi se znebili negativnih in omejujočih struktur.

Venera kvadrat Uran lahko prinese veliki test na področju ljubezenskih odnosov skozi nepričakovane dogodke. Povečana potreba po osebni svobodi in eksperimentiranju lahko resno testirata potrpljenje druge strani in trdnost zveze.  Privlačili vas bodo drugačni, malo ekscentrični ljudje. Poskusite se izogniti vstopanju v zveze z ljudmi o katerih ne veste ničesar, saj vas lahko zelo neprijetno presenetijo. Ta aspekt lahko spodbudi tudi pomanjkanje samokontrole pri finančnih zadevah, zato bodite previdni pri impulzivnih vlaganjih ali nakupih in raje premislite dvakrat, če ste prepričani, da je to prava  odločitev. Tudi finančni trgi bodo v tem obdobju precej nepredvidljivi in spremembe se bodo dogajale nepričakovano in zelo hitro.

Na osebnem nivoju bo Uran deloval na področjih, kjer se v vaši natalni karti tudi nahaja (odvisno od astrološke hiše po kateri potuje tranzitni Uran in astrološke hiše, kjer se nahaja vaš natalni Uran) ter na stopinjah med 14 in 18. V kolikor imate osebne planete na teh stopinjah, se bodo povezovali v aspekt s tranzitnim Uranom. Na teh področjih bo v vas vzplamtela želja po več svobode, vaša notranja zavest o tem kje ste in kam želite napredovati bo višja, vračali se vam bodo nenadni prebliski misli, doživljali boste tako imenovane »deja-vu« oziroma »že videne« ideje in situacije kot tudi ljudi, ki bodo prav tako hitro kot so vstopili v vaše življenje, tudi nepričakovano odšli.

Za natančno pisno analizo vpliva Urana na vašo natalno karto, obiščite spletno trgovino Astro Zvezd s klikom na

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE