POMLADNO ENAKONOČJE, 20.3.2022

Spomladansko enakonočje je izjemno pomemben dan. V tem času sta dan in noč približno enako dolga. S tem se začne nov krog zodiakalnega leta. Čas, ko sonce začne svojo pot preko ekvatorja. 0 stopinj Ovna.

 

To je čas, ko razmislimo, katere nove ideje, cilje, zamisli bomo »posadili« na pomlad in jih gojili, zalivali skrbeli za njih, da jih lahko jeseni ob času žetve »poberemo« in dobro vnovčimo. Zase. Kaj je tisto, kar nas bo letos zaposlovalo? Kam gre naš fokus? Katera ideja nas kliče? Pripravljeni smo na novo. Na pot naprej. Zaupajmo in pogumno vstopimo v pomlad. Pomlad in poletje sta izjemno močna. Zgledujmo se po naravi.

 

To se zgodi, ko sonce prestopi znamenje Ovna, 20. marec

Oven predstavlja nov naravni ciklus narave. Narava se prebudi, semena vzklijejo in ozelenijo in popki vzbrstijo.  To je čas pomladi, čas za novo priložnost, ki nam jo leto ponuja. To je tudi čas za nove začetke, ideje, zamisli, ki nam jih življenje pripravlja. Od tega trenutka dalje se tudi dnevi daljšajo in sonce pridobiva na svoji moči. Oven spada pod element ognja. Ljudje rojeni v znamenju ovna so polni energije in zanosa, vedno so pripravljeni na akcijo.

  1. aprila, nam postreže s prvim pomladnim mlajem v znamenju Ovna. To je izjemna moč, fantastična priložnost da končno uresničimo kar želimo. Izkoristimo ta teden za pripravo novih idej, ki nas bodo vodile celo leto. Pogumno.

Naslednje znamenje, ki spada med pomladne je Bik, 20. april.

To je čas ko je zemljo že ogrelo sonce in dodobra namočil pomladni dež. Naravni pogoji so idealni, da se rastline okrepijo in poženejo liste. Narava je pričela s črpanjem hrane iz zemlje. Bik spada pod element zemlje. Ljudje rojeni v tem znamenju imajo zdrav tek, lahko bi rekli, da so hedonisti in uživači. Pomembna jim je materialna varnost.

Na zadnji dan aprila nastopi mlaj v obliki sončevega mrka, v znamenju Bika, ki bo v konjunkciji z  Uranom. To lahko prinese kar nekaj nenadnih in nepredvidljivih sprememb v vaše življenje, katere bodo nakazale smernice za celotno leto. Ostanite prizemljeni.

 

Pomladno znamenje Dvojček, 21. maj

V tem času se v naravi pokažejo prvi rezultati pomladi. Narava  v celoti zacveti. Reprodukcija je v razcvetu tudi pri živalih. Lahkotnost pomladi se opazi na vsakem koraku. Ljudje rojeni v tem znamenju, so odprti, veseli, komunikativni. Spadajo pod element zraka. Z njimi nam ni dolgčas. Njihov um se stalno vrti in premleva nove ideje.

Dobro izkoristite čas do 10. maja, takrat se namreč vaš vladar Merkur obrne v vzvratno gibanje. Projekti bodo zastali in komunikacija bo otežena. Lahko pa dobro izkoristite stanje za ureditev stvari, ki že nekaj časa čakajo, da se jih ponovno lotite. Nove ideje boste kreirali po 4. juniju.

 

Če niste prepričani vase, preverimo skupaj, kakšen čas je pred vami. Morda vas premetava in potrebujete le usmeritev. Preverite pri nas

ASTROLOŠKA PROGNOSTIKA