KAKŠNE SPREMEMBE PRINAŠA RETROGRADNI PLUTON, 29.4.-8.10.22

Pluton, planet, ki je v astrologiji simbol povezan z rojstvom, življenjskimi vzponi in padci, smrtjo in preporodom, pa tudi karmičnimi dimenzijami življenja, se 29.aprila 2022 obrne retrogradno na 28° Kozoroga, kjer se bo premikal vse do 8.10. in se ustavil na 26° Kozoroga. Planet Pluton je vladar znamenja Škorpijon, ki v zodiaku vlada osmi astrološki hiši.

Pluton v retrogradnem gibanju prinaša čas refleksije, kjer se vprašamo, kje v življenju najbolj uporabljamo osebno moč in izvajamo kontrolo nad bližnjimi ali situacijami. Tokratni obrat Plutona bo imel pozitivne učinke, saj bo gradil harmonične aspekte z Merkurjem, Venero in Jupitrom. Prinaša pozitivne transformacije, ki se bodo odražale na socialnem, ljubezenskem  in finančnem področju. Preobrazbo lahko doživimo tudi v načinu razmišljanja in pri komuniciranju. Če se bomo v tem obdobju uspeli znebiti večine slabih navad ali obsesij, ki nas vlečejo nazaj, lahko doživimo osebno rast in dušno preobrazbo.

Če ste v preteklosti dopuščali, da ljudje manipulirajo z vami, bo v prihajajočem obdobju dober trenutek, da to prekinete in da ti ljudje zapustijo vaše življenje. Če pa ste bili vi tisti, ki ste izvajali kontrolo nad drugimi ali se preveč obremenjevali z določenimi situacijami, je zdaj dober trenutek, da to opustite. Prihajajoče obdobje je dober čas za eliminacijo slabih navad in preobrazbo le teh v nekaj boljšega. Obdobje ni naklonjeno nadzoru katerekoli vrste. Prav usodni trenutki in srečanja vas bodo v obdobju poletnih mesecev spomnila na to katere navade, kompulzivne reakcije, odvisnosti in predsodke je potrebno prevetriti in opustiti, da bi se tranformirali v boljšo verzijo sebe.

Če ste morda v razmerju delovali preveč pod prisilo, nadzorom ali ste neprestano gladili in pometali pod preprogo, bo zdaj prišel čas, ki vas zna prisiliti, da se takšnemu razmerju odpoveste, saj bo velika kriza vse postavila »na kocko«. Vendar ne pozabite da Pluton predstavlja princip, ki določene dogodke do te mere intenzivira, da vas potem le ti pripeljejo do sprememb, ki so nujne in na koncu tudi pomembne za vaš osebni preporod. Če ste se na primer v preteklosti ukvarjali ne samo z odvisnostjo od odnosov, ampak tudi recimo od hrane ali opojnih substanc, se bo zdaj zgodil preobrat, ki vas bo prisilil v spremembo. Bolj kot je vaša destruktivnost poudarjena, bolj ekstremna bo preobrazba in detoksifikacija vseh slabih navad v prihajajočih mesecih.

 

Aspekti, ki jih bo v prihodnjih mesecih gradil RETROGRADNI PLUTON

Jupiter sekstil Pluton prinaša uspeh skozi pozitivne spremembe. Povezujemo ga z večjim vplivom in močjo, duhovno in osebnostno rastjo ter profesionalnim napredovanjem. Obdobje bo dobro za povečanje blaginje, izboljšanje finančnih trgov ter rast in razvoj majhnih podjetij.

Velika potreba po preobrazbi lastnega življenja se bo srečala s priložnostjo, da naredite prav to, kar ste si želeli. V vaše življenje lahko vstopi neka nova oseba z avtoriteto, ki vas s svojo karizmo tako navduši, da si boste tudi sami zaželeli nove poti, novih doživetij in se na ta način počasi lotevali dolgo želenih sprememb, ki vas bodo popeljale do nove življenske filozofije.

Venera sekstil Pluton bo poglobil vaše ljubezensko življenje in ga popeljal še na bolj intenzivno raven. Nove ljubezni bodo prinesle velike spremembe v vaše življenje, obsotoječa razmerja, pa se lahko poglobijo in doživijo bolj prefinjeno, globoko in duhovno vez. Veliko možnosti bo tudi za skrite afere in silne, intenzivne seksualne izkušnje, ki vas bodo pripeljale do najglobljih sprememb.

Merkur trigon Pluton prinaša spremembe v načinu razmišljanja, kot tudi komuniciranja. Želeli si boste poglobljenega razumevanja vsega, kar vas obdaja, zato se boste podali v raziskovanje, razkrivanje skrivnosti in psihološke samoanalize. Lahko se podate v psihoterapijo ali spoznate nekoga, ki vas bo s svojo zgodbo tako navdušil, da boste tudi sami prevetrili svoje življenske načrte in cilje. Lahko se zgodijo tudi nova karmična prijateljstva ali uspešna poslovna partnerstva.

Če vas zanima na katerem področju vas planet Pluton pritiska v transformacijo, kje v tem življenju napredujete in skozi kaj rastete kliknite na

KJE JE MOJ KARMIČNI VOZEL (LUNINE ZANKE/SEŠIŠČA) IN KAKŠEN JE MOJ NAMEN V TEM ŽIVLJENJU?