KAJ PRINAŠA RETROGRADNOST PLANETA ILUZIJ NEPTUNA V NASLEDNJIH MESECIH?

30.6. 2023 na 27° Rib začne svojo retrogradno pomikanje planet Neptun, ki bo v retorgradnem gibanju vse do 6.12.2023 , kjer se na 24° Rib ponovno obrne direktno.

Planet Neptun v astrologiji simbolizira najrazličnejše vrste iluzij, idealizacije, sanjarjenje in vzporedno resničnost v katero bežimo pred realnostjo. Je planet, ki vlada umetnosti in vsemu kar simbolizira popolno, nadosebno, kozmično, »božansko«, nesebično ljubezen;  v astrologiji ga imenujemo tudi  »višja oktava Venere«. Je tudi planet, ki v negativnem smislu simbolizira vse vrste odvisnosti; od hrane, pijače, cigaret, alkohola, zdravil, dela, spolnosti, televizije,  prepovedanih substanc oziroma drog in opijatov ter iger na srečo.

Astrološka hiša v kateri se nahaja naš natalni Neptun, ki je zaradi svojega počasnega gibanja generacijski planet, kaže na tisto področje našega življenja, kjer se soočamo z nezavednim in kjer smo nagnjeni k sanjarjenju, idealiziranju in tudi izgubljanju stika z resničnostjo, kar lahko vodi v zavedenost in razočaranja.

Tranzit retrogradnega Neptuna skozi določeno hišo naše natalne karte lahko internalizira vse naše strahove in bojazni saj nam na tem področju potrga iluzije, sanje in neresnične predstave, ki so zameglile našo presojo. Kot, da bi nam nekdo snel rožnata očala in bi naenkrat videli »surovo realnost«. Uničenje našega fantazijskega pogleda nam bo odstrlo zaveso in predstavilo stvari v pravi luči. Prišel bo čas za soočenje z realno situacijo. Lahko je to na področju ljubezni, financ ali kariernega napredovanja. Dlje kot ste se izogibali resničnosti, bolj ekstremne kot so bile vaše poti bežanja pred realnostjo, večji bo šok v naslednjih mesecih. Novo razmerje ali nek kritičen dogodek lahko obudi stare, nepredelane bolečine. Neptun spodbuja samopožrtvovalnost, viktimizacijo, obrekovanje in lažne obsodbe. V retrogradni fazi nas popelje k izvoru bolečine, ki ste se mu tako spretno želeli izogniti ves ta čas. Lahko boste dobili občutek, da so vas izdali ali ponižali, kar lahko popelje v tesnobo in strahove.  Samopomilovanje in izogibanje družbi lahko vodi v depresivna stanja v naslednjih mesecih. Retrogradnost Neptuna  izkoristite za duhovno prebujenje in delo na sebi ter osebno rast. Dobro vam bodo deli meditacija, izvajanje joge, poglabljanje v branje izbranih knjig in molitev. Če vas v naslednjih mesecih presenetijo resne diagnoze, je vredno poiskati drugo mnenje, saj bodo lahko napake, nepravilne interpretacije in zablode pogostejše.

Retrogradni Neptun v Ribah se poveže v sekstil z retrogradnim Plutonom v Kozorogu, ki nakazuje drugačno prebujenje kolektivnega zavedanja na transcendentalnem nivoju in začetek novega ciklusa, ki vodi v večji občutek družbene pripadnosti tudi na nezavednem nivoju. Ta aspekt izkoristimo za preobrazbo in opredelitev novih idealov in izhodišč. Lahko bomo modificirali pogled nase, na druge ljudi, svoje odnose in družbo oziroma svet, v katerem se gibljemo. Zagotovo bomo po tem aspektu začeli delovati drugače!

Kje v vaši natalni karti se nahaja Neptun in po kateri hiši se premika tranzitni Neptun, vam lahko razloži diplomirana astrologinja z naročanjem na svetovanje na tel. št. 031-572-044 (Tina) ali 041-696-924 (Polona)