KAJ JE PRINESEL MLAJ ZA VSAKO ASTROLOŠKO ZNAMENJE IN KAKO DO KONCA MESECA JUNIJA?

Mesec junij 2024 smo začeli poleg Jupitra v znamenju Dvojčka, tudi z LUNINIM MLAJEM, 6.6. prav tako v znamenju Dvojčka. V naslednjih 14 dneh luna raste!

Kaj JE LUNIN MLAJ oziroma kaj to pomeni? Luna in Sonce sta pri mlaju na isti stopnji, se pravi skupaj. Vsak mesec imamo tako lunin mlaj kot polno luno (takrat si sonce in luna stojita nasproti). Sonce v astrologiji simbolizira življenje, je osnovna bit človeka, njegova identiteta in simbolizira moški prinicp vsakogar. Luna pa je nasprotje sonca in v astrologiji simbolizira žensko energijo vsakogar, kaže na to kako čustvujemo; se pravi je simbol čustev, občutkov in instinktov. Kadar sta ti dve svetili eno poleg drugega govorimo o energiji novega začetka. Ko luna začne rasti, nam ponuja možnost izkorisiti energijo za nove cilje in projekte. Mlaj, ki je v znamenju Dvojčka ter luni in soncu se pri tem mlaju, pridružijo še Merkur, Jupiter in Venera. Ker so vsi ti planeti znani kot benefiki, se pravi dobri, lahko rečemo da je dober čas za začetek nečesa novega.  Pomembna dneva meseca junija sta bila 2. in 4.6, ko se je na nebu tvoril trigon planetov z vsemi zračnimi znamenji, se pravi Dvojčkom, Tehtnico in Vodnarjem, ter sekstil z Ovni, Levi in Strelci. Kaj to pomeni? Prihaja vaš čas, ko bo končno stekla komunikacija, ko boste končno opravili izpite, odšli na potovanje, izpeljali prezentacij, itn. Zgodba tega meseca se je za vas začela. Zdaj je čas, da se dobro organizirate , da skomunicirate in udejanjite kar ste si zadali.

 Mlaj v Dvojčkih, najprej tvori aspekt s hladnim in resnim Saturnom,ki prinaša določene odgovornosti, pa tudi omejitve kar lahko za nekaj časa prinese zastoj na področjih kjer se vas mlaj dotakne. Ko bo aspekt mimo, po 8.6. energija steče.  Zgodba junija, mlaja in Jupitra v Dvojčkih,  je nek deja vu, nekaj kar se je že dogajalo v preteklosti , je bilo videno in vam zdaj ponuja čas za transformacijo skozi izjemno inteligentno in razumsko komunikacijo.  Se pravi jasna komunikacija, določena mera iznajdljivosti, in intelektualne fleksibilnosti bo pomagala zagnati to novo energijo. Lažje pa bo steklo vsem zračnim znamenjem.

KAKO BODO MLAJ IN RASTOČO LUNO OBČUILA POSAMEZNA ASTROLOŠKA ZNAMENJA?

OVEN

Ta lunin mlaj pade v vašo hišo komunikacije, zato bo poudarek na besedah, vendar bodite previdni, da  le te niso preostre in preveč napadalne. Poskrbite da boste bolj strpni in uvidevni do bližnje okolice. Potrpežljivost se bo obrestovala!

BIK

Lunin mlaj aktivira vašo hišo vrednot in financ, zato se boste zdaj vprašali kam in kako želite vlagati svoj čas in denar. Razmišljali boste o financah, kaj pomenijo in kako bi lahko še dodatno zaslužili oziroma kam investirali. Lahko boste tudi ugotovili, da se vaše vrednote razlikujejo od ljudi, ki vas obkrožajo in si poiskali novo družbo, takšno, ki deli isti sistem vrednot.

DVOJČKA

Ta nova energija, nove lune in vseh planetov v vašem znamenju, vas bo pognala v nove začetke. Preteklost puščate za seboj, ponovno odkrivate lastno identiteto, tako navzven kot navznoter. Sprejemali boste nove odločitve, postavljali meje in se odločili za sebe.

RAK

Ta lunin mlaj aktivira vašo 12 hišo, zato se boste poglobili vase, svoj notranji skiriti svet in odkrili kje sami sebe sabotirate v svojem življenju, saj si želite več radosti in sproščenosti. Podajte se na pot sprejemanja, si oprostite vse kar si očitate in odločite skleniti ta krog ter se premakniti naprej. Poslušajte svojo intuicijo, svoj notranji glas in zaupajte univerzumu. Vse bo še dobro!

LEV

Lunin mlaj se pomika po vaši 11 hiši in vaš seznam prijateljev se samo še daljša. Lahko se začenja obdobje kjer se priključite kakšni novi športni ali kulturni organizaciji ter spoznate nekoga pomembnega, ki vam bo pomagal pri uresničitvi vašega novega projekta.

DEVICA

Mlaj se odvija v vaši 10 hiši kariere, statusa, javnosti in samorealizacije. V ospredje prihajajo vaši ambiciozni načrti , poklicno okolje in priložnost, da se družbeno uveljavite. Četudi je lahko na začetku kakšna omejitev ali zahteva po večji disciplini, bo kasneje vse steklo gladko, zato ne zamudite priložnosti za nove profesionalne podvige. Veselite se svoje nove poti.

TEHTNICA

Mlaj je v vaši 9.hiši in vam ponuja odlično priložnost za učenje nečesa novega. Mogoče se boste končno odločili dokončati visokošolski študij ali se poglobili v višja znanja in duhovnost. Izkušnje boste iskali na dolgih potovanjih.

ŠKORPIJON

Mlaj se pomika po vaši 8.hiši, hiši ki simbolizira globoka hrepenenja po poglabljanju odnosa s partnerjem, če ga imate. Lahko prinese tudi spremembe pri skupnih financah, odobritev kredita za skupno investiranje ali dediščino.

STRELEC

Mlaj je v vaši 7.hiši partnerstva in javnosti. Lahko boste podpisali novo pogodbo, spoznali nove ljudi , se spustili v novo poslovno pratnerstvo ali pa se odločili zapustiti izpeta razmerja in stopiti na novo pot.

KOZOROG

Mlaj aktivira vašo 6.hišo vsakdanjih opravil in odgovornosti. Zasuli vas bodo z novimi zadolžitvami, veliko dela in projektov ter  vsakdanje obveznosti vas bodo omejevale pri uživanju. Lahko boste začutili, da se meje pomikajo in spraševali se boste ali vam vse te nove obveznosti kradejo čas, ki ga želite posvetiti sebi. Vztrajajte, saj se splača izkazati, končno boste nagrajeni za dobro opravljeno delo, pa tudi vaš CV bo obogaten.

VODNAR

Mlaj aktivira vašo 5.hišo, veselja, otrok, kreativnosti in užitkov. Lahko boste končno začeli izražati kreativnost, odkrili nov hobi ali se celo odločili za ponovno zmenkovanje. Lahko vas preseneti nova ljubezenska avantura, tiste, ki pa želijo zanositi, pa nosečnost.

RIBI

Mlaj aktivira vašo 4.hišo, hišo družinskih zadev, vaše preteklosti oziroma porekla. Odločite se in pustite preteklost za seboj. Čustva bodo močna in kar vrelo bo v vas spoznanje, da postavljate meje in se obračate k novemu začetku.