NOV PREMIK NA NEBU, JUPITER V ZNAMENJE DVOJČKA – nove zamisli ali brezciljnost?

Jupiter predstavlja učenost, filozofijo, tujino, potovanja, filozofijo, religije. Planet povezujemo s srečo, razvojem, širjenjem, obiljem in napredkom. Govori o vseh možnostih in priložnostih, ki se nam nakazujejo. Kaže tudi na sadove opravljenega dela, ki jih sedaj lahko poberemo. Pod njegovim vplivom smo ljudje optimistični in pravični. Ob negativnih povezavah lahko nakazuje na zapravljivost, prekomerno uživaštvo in pokvarjenost.

Jupiter je vladar znamenja Strelec in Ribi (tradicionalni). Vlada tradicionalno deveti hiši, ki se nanaša na širjenje obzorja preko izobrazbe, filozofije, duhovnosti ali daljnih potovanj.

V preteklem letu se je Jupiter pomikal po znamenju Bika, s čimer nas je spomnil na vrednotenje našega premoženja in lastnine. Še pomembneje pa je, da nas je opomnil na vrednosti nas samih; koliko se cenimo in kje vse sklepamo (ne potrebne kompromise.

  1. maja letos Jupiter prestopi v znamenje Dvojčka, kjer nam bo ponudil ogromno različnih izbir. V tem znamenju se je Jupiter nahajal 12 let nazaj. Preverimo, kaj se nam je dogajalo takrat. Na ta način lahko opredelimo tokratni napredek rasti in razvoja.

Jupiter v znamenju Dvojčka ni najbolje položen. Prinaša nam omahljivost in pogosto spreminjanje mnenj. Deluje površinsko, mi pa bi potrebovali več globljega znanja z določenega področja. Velika prednost pa je, da nam bo Jupiter omogočal, da se izvlečemo iz skoraj vsake, še tako kočljive situacije.

Jupiter v Dvojčkih nam bo vsem povečal pretok informacij in novih dejstev, ki se bodo iznenada pojavila. Pomembno se bo naučiti ločevati zrnje od plevela. Ogromno bo novih aktivnosti na socialnih medijih, kanalih in platformah. Dvojček opredeljuje in pripravlja mnogo novih možnosti na vseh področjih. V tem letu bo potrebno vložiti kar nekaj truda, da se bo obdržala začrtana smer. Pomembno je, da vztrajamo na poti, ki smo si jo določili. Veliko bo motenj z vseh strani, ki nas bodo premetavale iz ene priložnosti na drugo. V času potovanja Jupitra skozi znamenje Dvojčka, se bomo naučili veliko novega.

Prvi  aspekt, ki ga naredi Jupiter v začetku junija, je konjunkcija s planetom Pluton, kar bo celotni družbi prineslo dolgoročno izjemen napredek v tehnologiji. Osebno vam ta konjunkcija prinaša več ugodnih poslovnih priložnosti in s tem uspešen preboj v ospredje delovanja.

Premik Jupitra v Dvojčka bodo kot izjemno ugodno zaznali tisti, ki imajo Sonce, Luno ali Ascendent v tem znamenju. Začne se s tistimi, ki so rojeni v zadnjem tednu maja in se postopoma širi čez celo leto 2024 na rojene v juniju. Ugodno bo premik vplival tudi na tiste, ki so rojeni na začetku znamenja Oven, Lev, Tehtnica in Vodnar.

Oven: Jupiter vam bo prinašal koristne dogovore in kar nekaj sreče na finančnem področju. Tekmovalni duh se vam bo še dodatno okrepil.

Dvojček: Izjemno ugodno obdobje, ogromno priložnosti za osebno rast in razvoj. Izkoristite asa v rokavu, da vas popelje do željenega cilja. Potrudite se usmeriti na največ tri projekte in te popeljite do cilja.

Lev: Jupiter vam bo odprl nove poti v skupinah, zvezah in združenjih. Lahko je to dober odskok za vašo poslovno pot.

Tehtnica: Lahko se vam pokaže priložnost za nadaljnja izobraževanja ali se vam odprejo nove zanimive poti in povezave s tujino.

Vodnar: Stvari se bodo enostavno poklopile, kot je prav. Uporabili boste svojo izvirnost in iznajdljivost za človekoljubna dejanja.

Nekaj manj ugodnih vplivov:

Devica: Pomanjkanje samozavesti boste nadomestili s trezno presojo, ki je vaša temeljna lastnost. Ne pozabite na že priznane pretekle dosežke; spomnite se, da ni ovir za napredek.

Strelec: Več pozornosti namenite zasebnemu in poslovnemu partnerstvu. Vredno se je potruditi in obdržati svoje »zaklade«.

Ribi: Nekaj več pozornosti namenite trdnosti v svojih odločitvah. Ne popuščajte drugim niti sebi. Ravnajte se po načelih za katere se zavzemate.