KAJ OZNANJA ZAČETEK JESENI IN ENAKONOČJE, 23.9.22

Ekvinokcij

Jesensko enakonočje nastopi 23.9.2022, to je čas ko sta dan in noč v ravnovesju, znamenje Tehtnice, znamenje uravnoteženosti. Uravnoteženosti v telesu, duhu in umu. Lepota, harmonija in ljubezen.

Od tu naprej bodo noči daljše in dan krajši. Prehod v počitek, tako v naravi kot v nas samih.

Enakonočje nam da priložnost da pogledamo nase in vase. To je čas da se pobere vse kar smo posejali v pomladnem obdobju, se spomnimo kakšna je bila pomladna namera? Smo dosegli željeno?

 V naravi se čas počasi ustavlja, da si omogoči počitek, regeneracijo in odklop. Drevesa odmetavajo listje, tudi za nas je potrebno da se znebimo vsega kar nam ne služi več, naredimo prostor za novo.

To je čas ko se krepijo pljuča, dihala in črevesje. Čas ko skrbimo za svojo vrednost, osebno in finančno, varnost in obilje. Pomembna je stabilnost.

Enakonočje nastopi, ko Sonce prestopi v znamenje Tehtnice.

To je kardinalno in zračno znamenje. Ljudje s poudarjenim znamenjem Tehtnice so družabni in nekonfliktni. Vedno se potrudijo da iščejo rešitve. Stvari pogledajo iz več kotov. Odnosi so izjemnega pomena. Dobro poskrbijo za svoj urejen izgled. Vladarica Tehtnice je planet Venera. Planet odnosov, ljubezni in lepote. V znamenje Tehtnice bo Venera vstopila 30. septembra. To bo blagodejno vplivalo na Tehtnice, Strelce, Vodnarje, Dvojčke in Leve. Počutili se bodo prijetno in družabno. Do konca oktobra bodo obdani z srečo in ljubeznijo. V znamenje Tehtnice, 12. vstopi tudi Merkur. Omogočil bo spretno in poglobljeno komunikacijo.

Naslednje znamenje v jeseni je Škorpijon.

Sonce vstopi v znamenje Škorpijona 23. oktobra. Takrat je narava že precej opustošena in hladna, čakajoča na preporod. Znamenju Škorpijon, je fiksno, vodno znamenje ki mu vladata pa   Mars in Pluton. Ljudje s poudarjenim znamenjem Škorpijon so tihi a odločni. Delujejo skrivnostno, vendar ne poznajo ovir pri doseganju ciljev. 25. oktobra nastopi delni Sončni mrk v znamenju Škorpijon, ki bo v konjunkciji z Venero. To bo povezovalni Mrk, ki bi lahko okrepil sodelovanje  z ženskami. Prinesel bo pozitivne spremembe znamenju Škorpijon, Kozorog, Ribi, Rak in Devica. Znamenjem Vodnar, Bik in Lev lahko prinese nekaj dodatnih izzivov s katerimi se bo potrebno soočiti. Naslednji, Lunin Mrk nastopi 8. novembra v znamenju Bik. Ta Mrk je v opoziciji z Uranom. Navedeno pomeni, da nas lahko doleti nekaj nenadnih sprememb ali dogodkov nad katerimi bomo močno presenečeni. Mrk je tudi v kvadratu z Saturnom, kar lahko nakaže na dodatno preigravanje ciljev, idej in rešitev med tradicionalnim (Saturn) in novodobnim (Uran) pogledom. Oba mrka delujeta od 3 do 6 mesecev. Več sprememb lahko pričakujemo, zraven bomo dobili tudi rešitve, na nas je, da se od-ločimo. Vedno je izbira.

Zadnje znamenje jeseni je Strelec.

Sonce vstopi v znamenje Strelec 22. novembra. To je ognjeno in spremenljivo znamenje. Ogenj ki ga odseva je obrnjen navznoter. To omogoča duhovni razvoj in notranjo rast. Strelci skrbijo, da se njihove znanje širi, so raziskovalci neznanega in ljubijo potovanja, ki jim omogočajo širjenje obzorij. Planet, ki jim vlada je Jupiter. Planet obilja, razvoja in rasti. Predstavlja bogastvo, optimizem, moč in širjenje. 23. novembra nas čaka Mlaj v Strelcu, ki bo omogočil nove začetke Strelcem, Vodnarjem, Ovnom, Levom in Tehtnicam. 24. novembra pa se Jupiter ponovno obrača v direktno gibanje, kar bo omogočilo sprostitev in dokončno ureditev pravnih in formalnih zadev. Pričakovanja so velika. Držimo in gojimo jih zaradi upanja. Le-to pa človeštvo poganja naprej.

                                                             Foto by Pexels