KAJ PRINAŠA VENERA V DEVICI, 5.9.-29.9.22

VENERA, planet, ki v astrologiji simbolizira lepoto, harmonijo, ljubezen in finance, nas usmerja k iskanju popolnosti, umetnosti in harmonije v odnosih.

5.9. se je ta planet, ki predstavlja žensko obliko energije, prestavil iz dramatičnega in ponosnega Leva v znamenje Device. Za znamenje Device je značilna izrazita natančnost, delavnost, pridnost, analitičnost in globoka želja po poznavanju področja na katerem deluje.

Kadar je Venera v znamenju Device, takrat svoja občutja izražamo direktno, metodično in na praktičen način. Erotiki se predajamo z razumevanjem, za bližino pa zahtevamo urejenost, čistost in uslužnost. Kadar je Venera v Devici smo bolj nagnjeni k osredotočanju na podrobnosti, malenkostni smo in zato tudi več kritiziramo. V odnostih bomo  zahtevali več dejanj, ki nam pokažejo, kako pomembni smo in od partnerja bomo zahtevali, da se za nas potrudi vsaj toliko, kot se mi zanj/jo. S financami bomo v tem obdobju ravnali odgovorno, celo varčno, če pa se odločimo za kakšen nakup, bomo dobro premislili ali nam bo dolgo služil in bomo zanj pripravljeni odšteti več, saj Venera v Devici izredno ceni kakovost. V tem mesecu nas Venera v Devici lahko spodbudi da več delamo, organiziramo in vnašamo red povsod, kjer se pojavimo, Naklonjenost bomo izražali predvsem z dejanji in uslugami.

Venera bo 16.9. aplicirala v kvadrat s planetom Mars, ki je v znamenju Dvojčka, kar bo prineslo napetost med žensko in moško energijo. Imeli bomo občutek, da se naša ženska in moška energija ne moreta uskladiti, saj bo energija Marsa razpršena, lahkotna, dinamična in usmerjena k različnim aktivnostim. Marsa v Dvojčkih stimulirajo zanimive ideje in spontanost, medtem ko si Venera v Devici želi več praktičnosti, uslužnosti in razumevanja. Napetost med moško in žensko energijo lahko ta dan prinese ljubosumje,  nerazumevanje, nestrpnost in prepir.

20.9.bo Venera v trigonu z Uranom v Biku, kar lahko prinese nenadne in nepričakovane finančne dobičke, pa tudi prijetna, romantična presenečenja. Zgodi se nam lahko hitra, nepričakovana ljubezenska avantura, ali pa želja po eksperimentiranju v že obstoječem partnerskem odnosu.

24.9. je Venera v opoziciji z Neptunom in lahko se zgodijo finančne prevare, zato ta dan ne posojajte ali investirajte svojih prihrankov. Pazite se prevelike zaupljivosti in ne nasedajte obljubam. Ta dan boste veliko fantazirali, sanjarili ter se zatekali k domišljiji. Aspekt izkoristite za umetniško izražanje ali ogled romantičnega filma.

26.9. pa se Venera sreča z Merkurjem v konjukciji in aplicira v trigon s Plutonom, kar prinese močna ljubezenska čustva, globoke besede in veliko strasti. Izražali se bomo praktično, znali bomo ubesediti naše želje in zato bomo lahko intimne trenutke doživljali precej intenzivno. To je pravi dan, da ljubljeni osebi pokažete oziroma izrazite, koliko vam pomeni.

Astrološko znamenje, v katerem je v natalni karti Venera in hiša, v kateri je Venera, kažeta na življensko področje, ki ga kot posameznik najbolj cenite, kaj vam pomeni ljubezen, kaj vas privlači, kakšen je vaš odnos do financ in kje se aktivirajo vaši umetniški potenciali.

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE