RETROGRADNI MERKUR V ZNAMENJU TEHNTNICE, 9.9.-2.10.22

Veliki komunikator, planet razuma, prenosa informacij, kratkih poti in trgovanja: MERKUR se je 9.9. obrnil v svoje retrogradno gibanje in se tako pridružil  petim retrogradnim planetom. Skupaj z Jupitrom, Uranom, Neptunom, Saturnom in Plutonom lahko to veliko planetarno pomikanje nazaj občutimo, kot da bi se pomikali na kameljem hrbtu.

Ker je tokratni retrogradni Merkur v znamenju Tehtnice in je pod vladavino Venere, se bomo v tem obdobju predvsem ukvarjali z odnosi in financami. Lahko se nam zgodi, da bomo imeli določene pomisleke o tistem nekom pomembnem in se nagibali k prekinitvi zveze, ali pa razmišljali o naslednjem koraku. Naj vas ne preseneti, če se vam  ponovno oglasi kakšen bivši partner-ica, vendar bodite previdni, saj vpliv ni najboljši za obujanje starih oziroma problematičnih zvez. To obdobje raje izkoristite, da iz življenja počistite vse, kar vam ne služi več dobro, ali vas celo spravlja v stisko. V času retrogradnosti Merkurja je dobro trenirati potrpežljivost in čas izkoristiti za revizijo, reprogramiranje odnosov, ciljev in obveznosti. To ni pravi čas za  nove začetke ali velike življenske odločitve, še posebej zdaj, ko je tudi ostalih pet planetov prav tako v retrogradnem gibanju. To ni obdobje za nakupe novih stvari, nova finančna vlaganja ali kakršnekoli impulzivne odločitve.

Tokratni retrogradni Merkur bo v lepem aspektu s planetom akcije, Marsom, kar vas bo potiskalo v razne avanture in hitre odločitve in v sprejemanje tveganih načrtov za prihodnost. Ker boste samozavestno izražali misli in ideje, bo ta aspekt spodbujal vašo udeležbo v različnih debatah, javnih nastopanjih, kot tudi v ponujanju raznih uslug.

Bodite previdni, da ne boste rekli oziroma obljubljali preveč, v kar vas lahko potisne opozicija Merkurja in Jupitra, ki vedno cilja zelo (pre)visoko. Izognite se tudi velikim naložbam, nakupom in obljubam, ter se raje usmerite v urejanje zaostalih zadev, opravljanje izpitov in dokončanju odprtih projektov. Pazite se pretiravanja, pripravite se na nepredvidene zaplete pri krajših poteh, zastoje v cestnem prometu in zamude v letalskem prometu.

Če bomo le to obdobje izkoristili za globok vpogled v trenutno stanje v našem življenju, se bomo 2.10., ko se Merkur pomakne v direktno gibanje, bolje zavedali kje se nahajamo in koliko kompromisov smo pripravljeni sprejeti, brez da bi istočasno žrtvovali večino svojih ciljev, želja in sanj.

Retrogradni Merkur bo najmočneje vplival na ljudi s poudarjenim znamenjem Tehtnice, Dvojčka in Device. 

Kako pa Merkur vpliva na vas nas izveste z nakupom

POSTAVITE NAM DVA HITRA VPRAŠANJA