KAJ PRINAŠA PLANET KARME – SATURN V RETROGRADNEM GIBANJU?

Saturn, planet, ki simbolizira čas, red, disciplino in odgovornost, se je 4.6. na 25.  stopinji Vodnarja obrnil retrogradno. V retrogradnem gibanju bo vse do 23.oktobra.

Saturn v Vodnarju je v svojem tradicionalnem domu, kjer se dobro počuti, zato lahko na nas vpliva bolje, kot v kakšnem drugem astrološkem znamenju.  In ker je Saturn v astrologiji znan kot planet karme, ki zahteva izpolnjevanje dolžnosti in prevzemanje odgovornosti za vsa svoja dejanja, je to obdobje, ko se aktivirajo karmični vzorci.  Strog učitelj bo zdaj v realnosti predstavil, kaj pomeni izrek »to kar si sejal, boš tudi žel«. Če ste v preteklosti delovali dobro, vas bo Saturn nagradil, medtem ko lahko slabe ali napačne odločitve  kaznuje.  Zdaj boste občutili, kaj pomeni biti odgovoren, saj je  vsako dobro delo opaženo. Enako velja tudi za nasprotna dejanja.

V prihajajočem obdobju  štirih mesecev se lahko srečujemo z omejitvami, tesnobo, osebno stisko in nezavednimi strahovi, vendar je to tudi obdobje, ko nas lahko določeni dogodki prisilijo, da vse življenske izkušnje, med njimi tudi težke, ozavestimo, si priznamo in jih tudi uspešno razrešimo. Do trenutka, ko se bo Saturn ustavil in obrnil direktno, bi bilo dobro, da ta bremena odvržemo, da organiziramo svoje misli, se opravičimo in sprejmemo odgovornost, opravimo s starimi vzorci ter se pripravimo na novo fazo, v kateri bo naša sposobnost samonadzora in samodiscipline na višjem nivoju. Le tako bomo v novo obdobje lahko vstopili produktivnejši, odločeni, da bomo z disciplino in odgovornostjo uresničevali načrte ter osvojili zastavljene cilje.

Če je v posameznikovi natalni karti Saturn retrograden, kaže na to, da vam je v preteklem življenju manjkalo samodiscipline ali ste se izogibali odgovornosti. V tem življenju lahko zato doživite težke preizkušnje, moralne in druge lekcije in na ta način uresničite svojo »zemeljsko karmo«. Pozicija retrogradnega Saturna v vaši natalni karti kaže na življenjska področja, kjer se boste srečevali z največ izzivi. Astrološka hiša, kateri vladata Kozorog in Vodnar, pa nakazujeta na podobno dinamiko razvoja kot hiša, v kateri je planet Saturn.

Za izdelavo natalne karte in vpliv Saturna na vaše življenje, kliknite na

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE