KAJ PRINAŠA PRVA LETOŠNJA POLNA LUNA? 7.1.2023

Leto 2023 začenjamo s polno luno v znamenju Raka. Luna v Raku simbolizira materinske, skrbne, občutljive in zaščitniške čustvene reakcije. Tokratna polna luna prihaja v ravno pravem času, saj nam ponuja priložnost, da z novim letom stopimo na novo pot in vse kar nam ne koristi, spustimo in pustimo za seboj.  Polna luna nas opominja, da je potrebno iskati ravnotežje med delom in domom, prav tako med občutkom varnosti, ki nam ga ponuja zunanji svet, kot občutkom varnosti, ki ga iščemo v sebi, v svoji bližnji okolici, oziroma v domačem okolju. Lahko bi rekli, da naš notranji starš, ki ga predstavlja Sonce v Kozorogu, prevzema odgovornost za našega notranjega otroka, ki ga predstavlja Luna v Raku. To lahko prenesemo v življenje tako, da se naučimo postavljati meje predvsem na področju dela in profesionalnih obveznosti ter si znamo vzeti čas za počitek in igrivost. Le tako bomo občutili varnost in si nahranili dušo, ter lažje prebrodili vse vzpone in padce, ki jih bo prineslo novo leto oziroma novo obdobje.

Luna v nežnem in sensitivnem Raku bo v opoziciji s Soncem, ki je v tesni konjukciji z Merkurjem, v širšem orbisu konjukcije s Plutonom in v trigonu  z Neptunom. Merkur nam bo prinesel sporočila, lahko da ozavestimo neko informacijo iz podzavesti, nekaj kar globoko v sebi že dolgo vemo, vendar smo to skrili globoko v sebi. Poslušajmo intuicijo, saj nam bo le ta dala podporo, da spregovorimo svojo resnico. Pluton nas bo vzpodbudil, da dokončno odstranimo, kar ne želimo nositi s seboj v tem letu, se znebimo strahov in uvedemo temeljite spremembe.  Čas je, da odložimo to težko prtljago in jo zavržemo za vedno. Neptun prinaša energijo zdravljenja, oproščanja in razumevanja, kot tudi močno transformativno empatijo tako zase, kot tudi za ljudi okoli nas.

Mars, planet akcije, je v znamenju Dvojčka še vedno v retrogradnem gibanju, kar nas spodbuja v akcijo z dobro mero samorefleksije. Zaželeno je, da se sproščeno lotevamo zadev, saj v nasprotnem lahko trpi naš živčni sistem, če bodo pritiski premočni. Lep aspekt med Marsom in Venero prinaša več radovednosti in pripavljenosti za nove izzive. Ne bomo obsojali, saj bo v nas več empatije. Ker je Luna v svojem domu, znamenju Raka, bodo čustva dovolj močna, da bodo zaokrožila med nami, nas zdravila in dovolila, da se pripravimo na leto, ki je pred nami.

Kakšne potenciale vam prinaša leto 2023 lahko naročite na:

ASTROLOŠKA PROGNOSTIKA