KAJ PRINAŠA RETROGRADNA VENERA V LEVU OD 22.7-3.9.2023?

RETROGRADNA VENERA, planet, ki simbolizira ljubezen, harmonijo, usklajenost, vrednote, finance in vse kar je povezanega z žensko energijo, ki vabi, da bi bila osvojena, se 22.7.2023 obrača retrogradno v znamenju Leva na 28.2topinji. V retrogradnem gibanju bo vse do 3.9.2023. Venera je retrogradna vsakih 18. mesecev, vendar ni vedno retrogrradno njeno gibanje po znamenju Leva. Nazadnje je bilo Venerino retrogradno pomikanje v znamenju Leva od 2. avgusta do 6.septembra, leta 2015. Vendar pa ima tokratno Venerino retrogradno gibanje večji pomen, saj je trenutno ona vladarica južnega luninga vozla v znamenju Tehtnice, za katero je značilno, da se največ ukvarja z partnerskimi odnosi.

Na splošno je tranzitno gibanje retrogradne Venere čas introspekcije v ljubezenskih odnosih in vseh področjih, ki nam predstavljajo vrednote in prioritete. Zato lahko v tem obdobju nastopi več težav v partnerskih odnosih, lahko doživimo celo usodne trenutke oziroma srečanja z ljudmi iz preteklosti.  Vsekakor pa bo vpliv Venere tokrat bolj značajen kot običajno. Napeti aspekti z Neptunom in Plutonom lahko prinesejo prevelike iluzije in pričakovanja, prevare, ali v zvezo privlečejo dvome, laži, skrivnosti, afere, ljubosumje in manipulacije. Vendar nam retrogradna Venera v tem obdobju skozi sprejemanje dogodkov in intenzivno introspekcijo kje lahko sami delamo na sebi in popravljanju svojih napak,  ponuja možnost za celjenje vseh preteklih ljubeenskih bolečin in ran, ter olajšanje karmičnega pritiska. Letošnja retrogradna Venera je pod vplivom fiksne zvezde, ki je povezana z razdiralnimi odnosi in nemoralnimi dejanji. Zato je to obdobje, ko boste težje izražali ali sprejemali naklonjenost in ljubezen. Lahko se v vaše življenje vrnejo ljubimci ali prijatelji iz preteklosti in v vas izzovejo željo po razrešitvi starih težav. Ali pa boste ponovno doživeli izkušnje z namenom doseganja razrešitve preteklih nesoglasij.

Vsekakor pa se bomo v tem obdobju naučili veliko o sebi, saj Venera v Levu predstavlja vse kar je razkošno, izraža pa se ponosno, dostojanstveno, dramatično in velikodušno. Neprestano želi biti v središču pozornosti in se izraža kot glavna igralka na odru življenja.

Ker planet Venera simbolizira tudi naše finance, zdaj ni idealen čas za nove naukpe (razen v primeru razprodaj oziroma z namenom z preprodaje), vlaganja ali špekulacije.  Ne priporča se niti obisk lepotnega kirurga, saj se kaj hitro lahko zgodi, da z rezultatom ne boste zadovoljni.

Retrogradna Venera bo najmočneje vplivala na rojene v znamenju Tehtnice, Bika, Ovna in Leva. 

 

ALI MI JE ZVEST-A ?