KAJ PRINAŠA RETROGRADNI MERKUR V DEVICI OD 23.8.-15.9.23?

MERKUR, planet, ki je najbližje soncu in simbolizira komunikacijo, način razmišljanja, pretok informacij, potovanja oziroma transport in trgovino, se danes že tretjič v letu 2023, obrača v svoje navidezno pomikanje nazaj. Merkur bo retrograden v svojem domu v znamenju Device, zato bomo lahko imeli potrebo po perfekciji in analizi, ampak nam to ne bo šlo dobro od rok. Zatikalo se bo na vseh straneh, zato bo proces razmišljanja potrebno bolj podrobno obvladati in po potrebi tudi spremeniti. Ker bo več napetosti v komuniciranju, bo več zatikanj in tudi napak, sestanki bodo zamujeni ali prestavljeni. Naš seznam “kaj moramo storiti” pa se lahko tako kot dogovori razvlečejo v nedogled ali večkrat spremenijo. Če pa se le sklenejo kakšne nove pogodbe, je potrebno biti izjemno previden, kaj v teh dnevih podpisujete, saj se kasneje lahko izkaže, da smo /ste  naredili napako oziroma dogovor pade v vodo. Saj že vemo, da ni dobro sklepati in podpisovati novih zadev v času retro Merkurja.

Prav tako se bo zatikalo na potovanjih, pričakujemo lahko zamude, gneče in več nervoze v prometu. V teh tednih je bolje čas izkoristiti za opravljanje zaostalih zadev in za dokončanje projektov, ki so se predolgo odlagali, ali za opravljanje vseh popravnih oziroma zaostalih izpitov. Ker je retrogradni Merkur v znamenju Device, ki ima rada red, ga lahko izkoristite, da končno počistite hišo in se znebite nepotrebne navlake, ki ste jo predolgo prelagali in odlašali s čistko.

Merkur, planet ki simbolizira radovednost, intelektualnost, učenje, razum, logiko, komunikacijo, transport in trgovanje bo najmočneje vplival na “merkurijance” in sicer Dvojčke in Device, katerih vladar je in tiste,  ki imajo ascendent ali luno v znamenju Dvojčka oziroma Device.