POLNA LUNA 1.8.2023 ZAHTEVA VELIKO POTRPEŽLJIVOSTI

MESEC AVGUST 2023 ima dve polni Luni in sicer eno na začetku meseca in drugo na koncu. Prva je v vizionarskem, neodvisnem. kot tudi družbeno naravnanem znamenju Vodnarja in druga v znamenju sensitivnih in sočutnih Ribah. Avgust nam torej ponuja okno v kozmično energijo, za katero se je potrebno odpreti, povezati in najti svoje mesto prav tukaj kjer smo. Pa ni nujno, da to pomeni povezovanje s situacijami in ljudmi iz bližnje okolice, lahko je to odličen čas za vzpostavitev pravega odnosa do samega sebe in svojega notranjega sveta.

Tokratna polna luna, ki se dovrši 1.8. in s katero začenjamo mesec avgust ima zametke v mlaju, ki se je zgodil že januarja 2023 v znamenju Vodnarja. Ta mlaj je posejal semena, katerih sadove bomo občutili prav ob tej polni luni, zato se je smiselno vrniti nazaj in razmisliti, kaj je bilo tisto, kar ste si želeli in k čemur ste stremeli na začetku leta 2023. Kaj ste si zadali za letošnje leto in kako ste delovali v preteklih mesecih?

Tokratna polna luna v Vodnarju je v opoziciji (nasproti) soncu v Levu, kar kaže na to, da bomo v duhu nasprotij med tem, kaj nam dopoveduje naša glava in razum, a na drugi strani želi srce. A ker sta oba  znamenja fiksna, se lahko  zataknemo pri enem in nismo zmožni pogledati naprej. Zataknili se bomo v trenutku, zato bomo tudi bolj občutljivi in impulzivni, brez da bi se zavedali, da je lahko samo trenutna situacija tako naporna in da smo mi tisti, ki sprejemamo odločitve in rešitve. Vsaka stran mora najprej pogledati vase in razmisliti o svojih dejanjih ter zmožnostih razumeti sočloveka. Zaradi istočasne opozicije med Merkurjem in Saturnom se lahko ob tej polni luni izrazi več pesimizma, ki nas bo pritiskal in potiskal v resne pogovore z bližnjimi, ki bodo težavni, polni kritike in negativnosti. Razmišljanje bo bolj pesimistično, manjkalo ne bo  niti slabih novic in  melanholičnega počutja. Dobro bi se bilo izogniti prevelikemu kritiziranju in osredotočanju na malenkosti, ter pregnati negativne misli. Bodite dodatno previdni pri pomembnih odločitvah in podpisovanju pogodb.

Ker na to polno luno vplivata tako Merkur kot tudi Mars, ki je v lepem aspektu z Jupitrom, bomo imeli občutek, da so vse zadeve nujne in da jih je treba opraviti čimprej. Zato lahko preveč impulzivno hitimo v akcije in odločitve, brez da bi razmislili, kako vsaka odločitev prinaša določene posledice. Ta kozmična kombinacija planetov bo spodbujala močna stališča, veliko poguma pri izražanju kritike ter iskanje potrditve zase, zato lahko prinese tudi več nesoglasij, frustracij, besa pa tudi agresije.

Najbolje se je v tem trenutku zazreti vase in počakati, da močni vplivi energij planetov minejo. Čas po polni luni do naslednjega mlaja izkoristimo za počitek, regeneracijo ter osvoboditev od negativnih misli skozi meditacijo in nove cilje, ki jih boste uresničevali po mlaju 16.8, ko luna ponovno prehaja v fazo rasti.

 

Za osebno astrološko svetovanje in razlago natalne karte ter vpliva traznitnih planetov na vas osebno, se naročite pri diplomirani astrologinji Tini tel.031-572-044 ali Poloni 041-696-924