KAJ PRINAŠA ZIMSKI SOLSTICIJ IN OBDOBJE KOZOROGA, VODNARJA IN RIBI?

V zimskem času se narava umirja in mi z njo. Največ naredimo, če v času od 12.12. do 21.12.  počivamo in spimo. Torej, delamo nič in hkrati narava deluje v polnosti za nas vse. To je čas, ko se pripravljamo na nov »krog«. Solsticij je najkrajši dan in najdaljša noč, to je trenutek, ki letos nastopi 21.12. 2022. Gre za pravo praznovanje novega leta, če upoštevamo naše prednike.  Od tega dne naprej se začne Sonce ponovno pomikati po ekliptiki navzgor.

Luč premaga temo. Zato se ta dan praznuje. Praznuje se sprememba in zmaga nad temo. Naši predniki so ta dan počastili z rituali, prižigali so ogenj in kadila. Domovanja so bila polna zimzelenih rastlin kot so iglavci, žajbelj, bršljan, lovor. S tem so ritualno čistili svoj dom in sebe. Na predvečer solsticija se povežimo s seboj, se ustavimo in poglejmo nazaj v preteklo leto. Pustimo za seboj vse, česar ne potrebujemo več in nam ne služi. Prižgimo svečko. Napišimo na list papirja, kaj ostaja v tem letu in ne gre z nami naprej v nov krog. Na drugi list papirja pa napišimo tisto, kar naj nas spremlja, za kar smo hvaležni, se povezuje z nami in ostaja naše. Potem pa list papirja, ki ostaja v tem ciklu, obredno (varno), simbolično zažgimo. To je čas, ko se pogleda naprej v nov »krog«, ko se vrača moč in svetloba. To je čas notranjih pogledov, znanja in modrosti. Z zavedanjem lahko opustimo staro in prestopimo na  novo pot. Naj se nov krog življenja prične.

Solsticij nastopi, ko se Sonce pomakne v znamenje Kozoroga. Gre za zemeljsko in kardinalno znamenje. Ljudje s poudarjenim znamenjem Kozoroga lahko delujejo strogo, hladno in izjemno praktično. To je znamenje, kjer sta red in disciplina običajno na prvem mestu. Njihov vladar je Saturn. V času Solsticija Kozorogi praznujejo, zato so tudi v središču pozornosti. V vašem znamenju se nahajata tudi Merkur in Venera, zato je prestop v leto 2023  lahko tudi v romantičnem vzdušju.

Drugo zimsko znamenje je Vodnar. Gre za zračno, fiksno znamenje. Vodnarji so ljudje, ki potrebujejo svobodo tako govora kot gibanja. So raziskovalci, ki dobro sodelujejo z različnimi skupinami  ljudi. Njihov vladar je Uran, ki Vodnarje navdihuje z različnimi novimi idejami in inovacijami. Čas Solsticija bo za vas dokaj nenavaden, saj boste začutili željo, da se za nekaj časa umaknete in posvetite sebi. Poslušajte se, da si napolnite baterije. Konec leta bo izjemno družaben.

Tretje in zadnje zimsko znamenje, je znamenje Ribi. Gre za vodno in gibljivo znamenje. Ljudje s poudarjenim znamenjem Rib so lahko bolj mirne in zasanjane narave, vendar pa imajo dobro razvit občutek za glasbo, ples in umetnost. Njihov občutek za intuicijo je nezmotljiv. Vladar znamenja Ribi je Neptun, ki poudarja notranje občutke. Od Solsticija naprej boste ljudje s poudarjenim znamenjem Ribi družabno in romantično razpoloženi, saj se Sonce, Merkur in Venera nahajajo v zemeljskem znamenju, ki na vas deluje podporno. Zadnji dnevi v koledarskem letu bodo namenjeni ožjim prijateljem.