KAJ PRINAŠATA ENAKONOČJE IN LUNIN MRK, KI MU SLEDI 25.3.2024?

 20.3.2024 – 25.3.2024

Enakonočje je čas, ko se naravna energija čudovito uskladi in dviguje, letos nastopi 20. marca, prestop pa se čuti že nekaj dni prej in kasneje. Praznuje se začetek astrološkega leta, saj se Sonce pomakne v znamenje Ovna, ki je tudi prvo astrološko znamenje. S tem se začne krog novih začetkov, zastavijo se nove zamisli, postavijo novi cilji. Uporabite čas, da vpeljete v svojo družino pomembne iztočnice, ki vam bodo tudi naprej odlično služile. Od tega trenutka dalje se tudi dnevi daljšajo in sonce pridobiva na svoji moči. Oven spada pod element ognja. Ljudje rojeni v znamenju Ovna so polni energije in zanosa, vedno so pripravljeni na akcijo.

Čas od enakonočja do solsticija je izjemen. V tem času se uporabi moč narave, da nas dvigne in pripelje nove namere v naša življenja.

PHOTO: PEXELS

25. marca pa nastopi tudi polna Luna v obliki Luninega mrka v znamenju Tehtnice. Tehtnica je kardinalno, zračno znamenje, ki v nas prebuja občutek harmonije, lepote in tudi čut za resje. Vladarica tokratnega mrka je Venera, ki nas dodatno opomni, da so v naših življenjih odnosi izjemnega pomena. Ta Lunin mrk je lahko nadaljevanje Sončnega Mrka iz oktobra 2023; kar se je takrat začelo in pripravljalo, se sedaj nadaljuje. Vrhunec bo situacija dosegla ob nastopu Sončevega mrka v oktobru 2024.

Lunin mrk lahko močneje deluje na pripadnice ženskega spola, saj so le-te praviloma bolj čustvene in intuitivne. V tem času lahko ženskemu spolu bolj prisluhnemo, saj je njihov čut občutljivejši. 25. marca je materinski dan. Odprite svoje srce in namenite svoji boljši polovici prijazno besedo, rdeč tulipan in vroč poljub. Rezultat bo takojšen.

Lunin mrk je priložnost za spremembo. Priložnost za resnico, ki običajno v tem času najde pot na dramatičen način. To je priložnost za postavitev novih trdnih vezi, ki nam bodo pomagale da imamo ravnovesje. Ravnovesje je ključ do razumevanja, kaj v naših življenjih je pomembno in kaj ne. Bodite pozorni, da se v dneh okoli polne Lune partnerski in poslovni odnosi ne zapletajo dodatno. Komunikacija naj bo premišljena.

Mrki pokažejo nove smernice, ki jih lahko dobro izkoristimo in uporabimo. V času okoli dneva mrka, so lahko dogodki bolj napeti in stresni. Vodilo naj bo pričakujte nepričakovano in sprejmite neznano. Če se le da, nove dejavnosti in pomembne odločitve, kot so odpiranje podjetja ali dogovarjanje novih projektov, prestavite na dan ali dva po mrku.

Mrk bo imel močnejši vpliv na rojene dneh okoli 25. marca, 25. junija, 25. oktobra in 25 decembra.

Ovni, rojeni okoli 25. marca, boste precej nemirni pa tudi zmedeni. Rešitev je v povezovanju in druženju z ljudmi, ki vas poznajo. Pogumno, tudi najmočnejši potrebujejo občasno podporo.

Raki, rojeni okoli 25. junija, previdno s prenaglimi odločitvami. Vaše »sidro« je dom, vaši domači so vaša »krila«. Svojo preobčutljivost lahko enostavno rešite z odhodom v pomladno naravo, ki vam bo takoj povrnila  mir.

Tehtnice rojene v zadnjih dneh oktobra, lahko v tem času občutijo izjemno pomembnost pomladnega čiščenja na fizičnem ali čustvenem področju. Nasvet: ključ je harmonija.

Kozorogi rojeni v zadnjem tednu decembra bodo spoznali, da obstaja tudi življenje izven vaših službenih obveznosti. Do uspešne kariere ste prišli zaradi podpore vam bližnjih oseb. Objemite jih večkrat.

Zanimivo bo tudi okoli Mlaja, ki nastopi 8. aprila v obliki popolnega Sončnega mrka.

 

PHOTO : PEXELS

Natančno postavitev svojega življenjskega kompasa in vpliv mrkov 2024 na vašo osebno karto, preverite pri svojem astrologu www.astrozvezde.si