KAJ PRINAŠATA SONČNI MRK IN MLAJ V TEHTNICI, 14.10.2023?

Prav na sredini, kot rečemo astrologi “sezoni Tehtnice”, se začenja tudi sezona mrkov. To bo drugi sončni mrk v letu 2023 in prvi v znamenju Tehtnice, ki ji vlada planet Venera. Ker Venera simbolizira žensko energijo, lepoto, ljubezen in materialne vrednosti,  nas bo mrk popeljal v spremembe na področjih vseh medsebojnih odnosov oziroma vezi ter finančnih zadev.

Mrki že po naravi delovanja niso lahki in prinašajo povečano kozmično energijo. Od nas zahtevajo določeno mero odrekanja, da bi nam lahko prinesli tudi kaj novega. Vse kar se dogaja, je v tem obdobju bolj intenzivno, razširjeno in poglobljeno.  Za vse, ki imate planete med 20 in 22 stopinjo kardinalnih znamenj Tehtnice, Ovna, Kozoroga in Raka bo to obdobje precej dramatično oziroma izrazito, saj se mrk dovrši na 21.stopinj in 24minut Tehtnice. V naslednjih nekaj mesecih se bodo karte dobro premešale na vseh področjih, tako partnerskih, poslovnih, političnih in finančnih.

Kolektivno ta mrk prinaša pomembne spremembe in naravnavanje tudi tistih najmanjših malenkosti v naših odnosih. Precenili bomo kateri so tisti odnosi, ki nam koristijo in tisti, ki so izživeti ter preživeti, zato iz njih odhajamo. Glede na to, da se mrk odvija v času mlaja, je velika verjetnost, da bomo, ko izgubimo ena,  vzpostavili nova prijateljstva, partnerstva, zveze in pomembne stike. Vendar nič v življenju ne pride brez truda, sploh ne v času mrka, ki je tudi v konjunkciji z Merkurjem, planetom zadolženim za komunikacijo in informacije. Mrk in mlaj v konjunkciji z Merkurjem prinaša več iznajdljivosti pri dobrem navigiranju odločilnih trenutkov in hitrem sprejemanju odločitev. Venera, ki je vladarica mrka, je v redoljubni in analitični Devici ter v napetem aspektu opozicije s hladnim Saturnom, kar nas opozarja, da bomo iskali ravnovesje med tem, kar ponujamo in med tem, kar zahtevamo. Želeli bomo uravnovesiti svojo vrednost, zato bomo tehtali med tem kako nas obravnavajo tisti, ki nam stojijo nasproti v partnerskem kot tudi profesionalnem odnosu. Pragmatično bomo tehtali med tem, koliko sami dajemo in kako nam le to pomembni ljudje v našem življenju tudi vračajo. Izražanje naklonjenosti bo omejeno in precej težje bo najti lepe besede ali trenutke. Težko se bomo sprostili, zato bomo skrivali svoje občutke, saj ne bomo želeli biti prizadeti. Ker je sončev mrk in mlaj tudi v konjunkciji z južnim vozlom v Tehtnici, se bomo bali neodvisnosti, pestila nas bo neodločnost in težko sprejemanje pomembnih odločitev. Pogrevale se bodo stare zadeve in tokrat ne boste iskali diplomatske rešitve, ampak se boste želeli postaviti na prvo mesto. Iskali boste nove poti in nove povezave.

Ker je mrk v napetem aspektu s Plutonom, planetom, ki simbolizira veliko moč, neustavljivo nasilje, velike spremembe, uničevanje in naposled preporod, se bomo počutili ranjene in prizadete. Obudili bomo spomin na pretekle slabe izkušnje. Težke misli in čustva bodo priplavala na površje. Želeli si bomo soočenja in razrešitve, zato lahko tisti, ki vas v tem trenutku pestijo težave v odnosih, izkoristite energijo mrka za partnersko terapijo ali osebno psihoterapijo, da bi nesporazume in neravnovesje v odnosih preudarno razrešili in to silno energijo transformirali v pozitivno smer.

Kako bo sezona mrkov vplivala na vaše življenje? Na katerih področjih lahko pričakujete izzive in spremembe vam lahko pojasni diplomirana astrologinja z vpogledom v vašo natalno karto. Za naročanje nam pišite na info@astrozvezde.si ali pokličite na 041-696-924 (Polona), 041-797-590 (Nada), 031-572-044 (Tina).