PLANET MOŠKE, ŽIVLJENJSKE ENERGIJE JE VSTOPIL V ŠKORPIJONA 12.10-24.11.23

MARS, planet, ki v astrologiji simbolizira življenjsko, moško energijo ter pogum, smelost in borbenost, je danes prestopil iz znamenja Tehtnice v svoj dom: znamenje Škorpijona. Ko je planet, ki predstavlja aktivno moč doseganja vseh zavestnih določitev v Škorpijonu, se naša fizična energija izraža zelo močno, vzdržljivo pa tudi strastno. Zato bomo zdaj končno občutili več motivacije in energije za nove kreativne projekte. Sledili bomo svojim ciljem z močno, neustavljivo voljo in premikali meje že obstoječega. Če se nam bo kdorkoli ali karkoli postavilo po robu, ne bomo oklevali pred napadalnostjo in borbenostjo, saj bomo želeli brezkompromisno doseči svoje. Sledili bomo svojim strastem, ne bo pa nam manjkalo odločnosti tudi pri raziskovanju, kje se lahko preobrazimo. Preplavila nas bodo močna, prav globoka čustva, kopali bomo po sebi in iskali, kaj smo tako globoko zakopali, da nas ovira pri našem napredku.  Če bomo znali to odkriti, je zdaj idealen čas, da pretekle rane zacelite in silno energijo pretočite v pozitivne spremembe. Močno energijo Marsa v Škorpijonu lahko izkoristite za več fizične aktivnosti in se končno lotite vadbe in skrbi za telo. Želeli si bomo tudi več fizičnega stika in dotika, zato bo tudi več nežnosti, novih romanc, seksualnih avantur in tajnih delovanj.

Bodite previdni, da vas ta močna energija ne popelje v napadalnost, impulzivne reakcije, jezo in nasilje. V tem obdobju je povečano tudi tveganje za poškodbe oziroma zdravstvene težave ali nepričakovane nesreče.

Na globalnem nivoju Mars v Škorpijonu prinaša nemire, vojne in politične nestabilnosti. Stopnjevala se bo agresija, borba za moč in prevlado. Vrelo bo na vseh koncih in nihče ne bo želel ostati poraženec, zato bodo poteze in strategije temeljile na nagonski in brezobzirni ravni.

  • KAKO BO MARS VPLIVAL NA VAŠE ZNAMENJE?

Mars bo v tem obdobju dobro vplival na rojene v znamenju Škorpijona, Kozoroga, Ribi in Rak. Povečal bo vašo fizično vdržljivost, voljo, pogum za napredovanje ter prinesel močnejša čustva in več strasti. Posledično boste imeli več energije za osebne, pa tudi partnerske spremembe. Medtem bodo največ blokad občutili rojeni v znamenju Bika in Ovna. Bike bo skrbelo za finančno stanje in investicije, Ovni pa se bodo prepirali z vsakim, ki jim bo pritisnil na šibko točko. Levi in Vodnarji bodo čutili več napetosti. Bolj boste pod stresom, kar vam lahko prinese tesnobo in nemir, zato se raje usmerite v športne aktivnosti. Vendar ne pretiravajte, da ne bi prišlo do hujših poškodb. Za rojene v znamenju Leva velja, da radi dramatizirajo in vztrajajo pri svojem, vendar raje to napeto energijo usmerite v kreativno izražanje. Dovolj je tudi, če samo sodelujete, ni potrebno vedno biti zmagovalec. Dvojčki bodo pretiravali v iskanju strasti, močno si bodo prizadevali za še več gibljivosti in komunikacije ter razsipali svoje ideje na vse strani. Tehtnice bodo vztrajale pri iskanju diplomatskih in harmoničnih rešitev za vsa nesoglasja, Strelci pa bodo Mars izkoristili za druženje, potovanja in načrtovanje prihodnosti.