KAKO NA NAS VPLIVA PLANET EKSPANZIJE IN VELIKE SREČE JUPITER V ZNAMENJU BIKA?

Največji benefik zodiaka, planet Jupiter, ki v astrologiji simbolizira široke razvojne možnosti, priložnosti za samouveljavitev in napredovanje, vstopa  v znamenje stabilnosti in praktičnosti: BIKA.

Prišel je čas, da zasije znamenje Bika, saj bo od 16.5.2023 v njegovem znamenju planet ekspanzije, širitve in obdarovanja, Jupiter. Jupiter se bo po znamenju Bika pomikal vse do 25.5.2024 in prinašal mnogo novih priložnosti za širitev in rast, več finančnih priložnosti, osvajanja novih vrednot, povečane fizične strasti in senzualnost. Soočali pa se bomo tudi z izzivi kako premagati “cono udobja” in željo po pretiravanju v uživanju oziroma hedonizmu, saj le to spodbuja zemeljski in uživaški Bik. Tisti srečneži, ki imajo velike tri: sonce, ascendent ali luno v zemeljskem znamenju Bika bodo najmočneje občutili energijo Jupitra in doživeli neponovljivo leto.

V rimski mitologiji je Jupiter, tako kot Zevs v grški,  veljal za “kralja bogov” oziroma “boga neba”, ki je nadzoroval pravico in zakone.  Jupiter je z nekaj sreče pobegnil pred pobesnelim očetom Saturnom, ki je požrl svoje otroke v strahu, da ga bodo prerasli in ovrgli s prestola. Ko  se je iz izgnanstva vrnil ter se maščeval očetu, je Jupiter nagrajen kot Bog sreče in nekdo, ki vedno pristane na svojih dveh nogah….
Zatorej, ko Jupiter prehaja katerokoli zodiakalno znamenje, kar se zgodi vsakih 12let, planet, ki simbolizira ekspanzijo in veliko srečo, prinese vse možne darove, priložnosti in blagoslove.

Pri počasnem in metodičnem Biku lahko pride ta dobra energija in sreča postopoma vendar zagotovo, če smo le potrpežljivi in previdni pri odločitvah in delovanju.
Katerekoli rasti in ekspanzije si želimo v tem obdobju, jo moramo zdaj začrtati premišljeno, organizirano ter z jasno vizijo za vsak korak posebej, ki pa naj bo praktičen, trdno usmerjen in z veliko mero potrpežljivosti.
Hitenje, pretiran pogum in nepotrpežljivost v delovanju, ki nas je vodila, ko je Jupiter prehajal znamenje neustrašnega Ovna, naj bo zdaj zamenjano s previdno in premišljeno naravo prizemljenega Bika. Ko se znamenje Bika za nekaj odloči, se za to zaveže dolgoročno.

Znamenje Bika simbolizira tudi materialne vrednosti, močne moralne vzgibe, harmonijo, lepoto in praktičnost, saj je njegov vladar Venera, ki simbolizira vse kar je lepo, umetniško in senzualno. Jupiter bo le te lastnosti še dodatno potenciral in povečeval, kar lahko prinese še več želje po dobri hrani, strasteh, ljubezni in konformizmu. V tem obdobju bomo močno in trdo delali le, če bomo videli končni cilj v obliki nagrade, kot je povišica pri plači oziroma napredovanje. Na vse bomo gledali z večjo mero praktičnosti in premišljenosti, zato nas bo le obljubljena korist oziroma nagrada gnala v delovanje. Znali pa se bomo tudi bolj razvajati, zato si bomo v tem letu privoščili več sprostitve v obliki masaž, obiskov koncertov, razstav ali druženja z najbližjimi ob dobri hrani in pijači.

 

Prvi aspekt Jupitra v Biku bo kvadrat z močnim in mračnim Plutonom, ki nam lahko prinese zelo intenzivne izkušnje posebej na področju materialnih vrednosti in odnosov. Aspekt bo kratek in nas bo pritisnil v najtemačnejše globine naše podzavesti in velike transformacije le te. Počutili se bomo kot da stojimo sredi nevihte, vendar bo zelo pomembno, da se ne predamo temnim mislim in mračnim silam. Izzvani bomo, da se skozi nevihto premočeni prebijemo do novih spoznanj in se odločimo za dolgoročne spremembe, ki nas bodo vodile v boljši jutri, tako na področju odnosov kot tudi materialnega statusa. To je ta kozmični moment, ki bo od nas zahteval transformacijo, ki je na trenutek boleča, vendar dolgoročno prinaša boljše razmere.

Kmalu za tem aspektom, se Jupiter poveže s Severnim Luninim vozlom, ki prihaja kot simbol, da vse kar se dogaja zdaj in v naslednjem letu, je v naše najvišje dobro in nujno za osebno, duševno rast oziroma pot razvoja duše.

Tam, kjer v naslednjem letu prehaja Jupiter znamenje oziroma hišo Bika v naših natalnih kartah, tam lahko pričakujemo svojo “srečo” in pot razvoja.  V tem obdobju je dobro imeti “odprte oči” za vaše priložnosti….

Katero polje v vaši natalni karti bo prehajalo znamenje Jupitra v naslednjem letu in vam prinašalo možnosti za osebni razvoj, ekspanzijo, širitev materialnih kot tudi ljubezenskih priložnosti, izveste na osebnem svetovanju pri diplomirani astrologinji z naročanjem na info@astrozvezde.si ali na tel št 031-572-044 (Tina), 041-696-924(Polona) ali Petra 070-550-881.

 

POSTAVITE NAM DVA HITRA VPRAŠANJA