KAKO NA NAS VPLIVA RETROGRADNI JUPITER, OD 4.9. DO 30.12.23?

Od 4.9. in vse do konca letošnjega leta, 30.12.2023, je planet Jupiter v retrogradnem gibanju. In sicer je to prvo retrogradno gibanje Jupitra v fiksnem, zemeljskem in praktičnem znamenju Bika.

Jupiter je planet, ki v astrologiji simbolizira širitev, sposobnost verovanja in zaupanja v moralne vrednote ter pokazatelj naših razvojnih možnosti, priložnosti, samouveljavitve in napredovanja. To štirimesečno obdobje nam  ponuja možnosti za upočasnitev in razmislek, na katerih področjih se lahko še razvijamo in napredujemo. saj energija planeta širitve, Jupitra, poveča vse, česar se le ta dotakne v znamenju, kjer se nahaja. In ker je Jupiter v letu 2023 v znamenju Bika, ki simbolizira naše vrednosti, nagnjenost k čutnosti in uživanju, je le-ta v tem letu usmerjen k energiji okusa, vonja in tipa. Vse kar je materialnega oziroma fizičnega in praktičnega, je v tem letu v ospredju. To je leto, v katerem gradimo  nove vrednosti, povečujemo lastnino ter več časa namenjamo uživanju, dobri hrani, pijači in vsem čutnim zadovoljstvom. Vendar se lahko trenutno vprašamo, kje se nam je zalomilo in zakaj sta ta začetni razvoj in širitev nenadoma ustavljena. Mogoče imate občutek, da ne napredujete, da se vaše priložnosti krčijo in ne veste zakaj.  Le to so vplivi navideznega pomikanja planeta nazaj, katerega energija vas motivira da integrirate tisto področje, kjer ste do zdaj napredovali ali celo mogoče niste, ker ste bili preveč trmasti oziroma usmerjeni v zgolj eno vrsto delovanja. Mogoče ste preveč svoje energije usmerjali samo v materialne dobrine ali preveč razširili svoje apetite in se finančno preobremenili, ter pozabili, da je rast in ekspanzija tudi v tem, da znate uživati v tem, kar imate. Majhni koraki vodijo k velikim zmagam in potrebno je prehoditi določeno pot, da bi napredovali.

Zdaj je čas, da do konca leta reflektirate  področje, kjer ste izkusili Jupitrovo energijo širitve. Lahko so to finance, dom ali kariera. Lahko pa partnerski odnosi, saj znamenju Bika vlada planet Venera, ki simbolizira tudi ljubezen in odnose. Ko se je Jupiter obrnil retrogradno, se je Venera vrnila v direktno gibanje v znamenju ponosnega, pa tudi dramatičnega Leva in nič čudnega ne bi bilo. če ste doživeli tudi nekaj pomembnih lekcij na področju odnosov, Zdaj je primerno obdobje, da to ozavestite in določena prepričanja prevetrite, ter zastavite zdrave, nove temelje delovanja.

Najpomebnješi aspekt retrogranega Jupitra, se dovrši ob luninem mrku, 28.10. , ko bo le ta v opoziciji z Marsom in Merkurjem v znamenju Škorpijona. Le to bo spodbudilo ogromno borbene ali celo napadalne energije, ki vas bo silila v besedni dvoboj oziroma akcijo. Zajela vas bo odločna, dinamična energija, pripravljena na izliv  čustev, ki jih bodo pospremile težke besede. Kar vrelo bo, ne pogrevajte preteklih zamer in energijo usmerite vase in v svojo osebno transformacijo. Znebite se ljubosumnih izpadov in zaključite s svojimi kompulzivnimi, neomajnimi reakcijami. Poskusite obdržati čustveno ravnovesje, raje ne povejte vsega, kar lahko kasneje obžalujete in bodite pozorni pri športnih aktivnostih, saj preti nevarnost poškodb.

Do 30.12., se bo Jupiter iz svoje retrogradne poti, kot ogromen medved prebudil iz svoje hibernacije ter se direktno obrnil na 5.stopinji znamenja Bika, ki je tudi stopinja  luninega mrka 28.10.  Njegovo direktno gibanje bo ravno pravšnje za začetek leta 2024,  za nove začetke, nove obljube in nova doživetja.