KAKO SE IZRAŽA KVADRAT MED SATURNOM IN URANOM?

V letu 2021 se večkrat srečata dva pomembna planeta, sin in oče, Saturn in Uran. Kar trikrat v tem letu se postavila v odnos, ki ga v astrologiji poimenujemo kvadrat.

Satrun, ki je znan kot bog časa, nas opominja, da se je treba času prilagoditi s potpežljivostjo in vztrajnostjo. To je planet , ki prinaša princip resnosti, discipline, strogosti, pravičnosti, zbranosti  in praktičnosti. Je veliki učitelj, ki nam kaže kje moramo postaviti trdne temlje (glede na hišo in znamenje v natalni karti) in kje ne bo popuščal pri svojih zahtevah. Starješi od Saturna, pa je njegov oče Uran, ki je v grški mitologiji poosebljal nebo in strele. Uran je planet ki nam prinaša princip nenadnih sprememb, indivdualnosti, intenzivnosti, elektrike, uporništva, revolucij in dinamične, višje, nepredvidljive sile.  Uranova energija nam prinaša nove, nenadne spremembe, ne priznava ustaljenih standardov in zahetva svobodo ter »delovanje izven okvirjev postavljenih norm«.

In ker bo Satrun v letu 2021 v znamenju Vodnarja, v svojem domu, Uran pa v znamenju Bika, bosta na nebu tvorila kvadrat, kar pomeni dinamičen aspekt, ki nas bo potiskal naprej,  in sicer 7.2.2021, 16.9.2021 in 26.9.2021.

Kvadrat med Satrunom in Uranom nakazuje na veliko napete notranje energije, ki nam daje neskončne zaloge kreativne in spontane energije, kar se lahko izrazi kot zelo produktivno ali kontroverzno vedenje. V tem obdobju bomo občutili več notranjega boja med odgovornostjo in med potrebo po osvoboditvi in spremembi. Lahko se bomo spopadali z izbruhi jeze v odnosih, konflikti z nadrejenimi, s težavo bomo sprejemali nova pravila in se jim s težavo tudi prodrejali.  Saturn v Vodnarju, kjer je v svojem domu bo močnješi od Urana v Biku, zato bo ta aspekt pomemben za vse nas, saj nas bo opozarjal na vse aktualne anomalije, negotovosti in neskladnosti.  Potrebno bo ozavestiti svoje osebne poglede na svet in dogajanje in jih skladno času in razvoju tudi spremeniti za boljše jutri.

Če imaš v natalni karti aspekt kvadrata med Saturnom in Uranom to nakazuje, da je potrebno najti ravnovesje med obveznostmi, ki ti jih nalaga Saturn in svobodo, v katero te potiska Uran. Potrebno se je naučiti sklepati kompromise in sodelovati, saj v primeru upiranja lahko izgubiš stabilnost in varnost, ki ju potrebuješ za uspeh. S takšnim rojstnim aspektom imaš potencial za aktivista za okolje ali človekove/družbene pravice, za samostojno kariero, kjer se ukvarjaš s svojimi idejami, vendar upoštevajoč moralne zahteve in etiko družbe v kateri deluješ. Potrebno se je naučiti sporostiti močno energijo, ki jo nosiš v sebi in se obvarovati pred izbruhi jeze v odnosih in konfliktih z nadrejenimi, saj s težavo sprejemaš pravila in obveznosti, ter je jim še težje podrejaš.

Kadar sta Satrun in Uran v kvadratu v traniztu v tvoji natalni karti , kar se zgodi na 14 let, ti ta aspekt lahko prinese spremembe, ki si jih ne želiš. Občutek imaš, da težko sprejemaš spremembe in se jim želiš upreti. Vendar je pomembno ostati odprte glave, fleksibilen, saj te le te spremembe lahko vodijo v priložnosti. Najbolje se je v tem obdobju prilagoditi nastali situaciji , saj traznit prinaša spremembe z namenom odstraniti, kar ti več ne služi dobro. Potrpežljivost je pomembna, saj boš v tem primernu nagrajen. Če v tem obdobju čutiš blokado pri delu in kreativnosti, ter pomankanje intuicije, je zdaj čas da k svojim obveznostim in delu pristopiš na drugačen, nov način in spremeniš delovno okolje ali tehniko dela, in nagrada bo sledila.

Ali te zanima v kakšnem astrološkem položaju je tvoj Saturn in tvoj Uran? Naroči se na osebno svetovanje v Astro studiu na Kunaverjevi 9 v Ljubljani.

signature

Deliti

Nada Avtor- Nada
Naročite se, da ne boste zamudili objave
Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve!