LUNIN MRK V ZNAMENJU BIKA, 28.10.2023

Štirinajst dni po sončnem mrku na nebu sledi lunin mrk, ki nastopi na 5 stopinji in 9 minut zemeljskega Bika, katerega vladar je Venera – planet, ki v astrologiji simbolizira vrednosti, lepoto, ljubezen in harmonijo. Ta lunin mrk bo zelo aktiven, saj se bo povezal s kar petimi planeti. Je tudi zadnji mrk na osi znamenja Bik-Škorpijon, sezone mrkov v teh dveh fiksnih znamenjih, ki se je začela novembra leta 2021. Lahko bi rekli, da se zaključuje zelo pomembno poglavje. Poglavje, ki se je nanašalo na teme kot so mir proti drami, varnost nasproti spremembam in udobje nasproti evolucije. Ta področja (in še katera druga), so nas zaznamovala v preteklih dveh letih, zato je zdaj primeren čas, da se ozremo nazaj in spoznamo, kako daleč smo prispeli.

Polne lune v kombinaciji z mrkom nas potiskajo v delovanje, ko je potrebno nekaj opustiti, zato ne bo nič čudnega, da bomo zdaj postavljeni pred dejstvo, da je še nekaj malega, zadnjega ostalo, kar bo dokončno treba spustiti. Mogoče ne bo šlo tako zlahka, saj je znamenje Bika znano po svoji fiksni drži oziroma nepopustljivosti, praktičnosti, negibljivosti in s tem neprilagojenosti, trmi in vztrajnosti.  Zelo veliko je potrebno, da bi znamenje Bika zapustilo svojo »cono udobja« in nekaj spremenilo. Vendar, če zdaj zberemo pogum, da še tisto zadnjo vrvico, ki nas omejuje in duši, spustimo, potem nas lahko Jupiter, planet širitve in napredka tudi nagradi. Ponuja nam osebno rast in novo pot delovanja.

Kot vedno ob polni luni nasproti stoji tudi Sonce v znamenju intenzivnega Škorpijona, ki sta se mu tokrat pridružila tudi Merkur in Mars. Preostalo nam ne bo nič drugega, kot da sprejmemo  silno energijo in se premaknemo naprej. Sonce, Merkur in Mars v Škorpijonu prinašajo veliko aktivne, borbene, močne energije. Razplamtela se bo strast, delovanje, in vse se bo odvijalo na nož. Nihče ne bo želel popuščati in vsak bo strastno zagovarjal svoje stališče. Premislite, katere bitke se splača biti in kje je bolje popustiti. Več bo ljubosumja in posesivnosti, stare drame bodo privrele na dan in zdaj je trenutek, da zaključite s preteklo dramo, travmo in ves ta material transformirate v kreativno energijo ter zastavite nove temelje. Prevetrite lastne vrednote, kaj zaključujete in kaj boste spremenili? Lep aspekt na mrk naredi njegova vladarica Venera, ki nas spodbuja, da delujemo z žensko, nežno energijo in dovolimo, da nam ta mrk prinese transformacijo preteklih akcij in novo znanje, ki ga bomo uporabili za izboljšanje vseh svojih odnosov.