MERKUR, planet komunikacije in razuma se iz Kozoroga seli v Vodnarja 14.2. do 10.3.2022

Merkur se bo sprehajal skozi znamenje vodnarja med 14. februarjem in 10. marcem 2022. Ko je Merkur v Vodnarju, smo lačni znanja in odprti za nove in izvirne ideje. Začnemo razmišljati izven okvirjev in naše razmišljanje postane bolj napredno. Tudi v komunikaciji postanemo bolj spontani in liberalni. To je čas, ko je inovativno razmišljanje na vrhuncu.

Poleg tega, da je Merkur povezan z intelektom, je v Vodnarju tudi nekoliko neobičajen. Naše misli bodo zagotovo bolj iznajdljive, morda do neke mere celo ekscentrične ali naravnost čudne. Lahko bi celo rekli, da je tanka meja med biti »čuden« in biti genij. To je vsekakor pozitivno, saj bomo imeli možnost pogledati na življenje z drugega zornega kota in pridobiti nove perspektive.  Vodnar je vendarle zelo usmerjen v prihodnost, tako da bomo morda porabili čas za razmišljanje o tem, kako narediti svojo prihodnost še bolj svetlo.

Naše misli in ideje postanejo bolj napredne in več bomo razmišljali o tem, kaj bi lahko bilo in manj o tem, kaj je. Ne smemo biti presenečeni, če se nam med Merkurjem v Vodnarju porodi nekaj namišljenih in norih idej.

Za vodnarja je značilen nevtralen pogled na stvari in nerad si dovoli, da bi nas naša čustva ovirala. V tem času bomo imeli priložnost videti okoliščine, v katere smo čustveno vpeti, veliko bolj racionalno in  objektivno. Končno bomo lahko videli ljudi in situacije takšne, kot v resnici so.

Edina stvar, na katero morate biti pozorni v času Merkurja v tem znamenju, je prizadeti ali zanemarjati čustva drugih ljudi. Intelektualna narava Merkurja v Vodnarju lahko potisne čustva na stran in jih racionalizira, zaradi česar je težko zares začutiti. Možno je, da bomo manj v stiku s svojo senzibilnostjo, zato se moramo še toliko bolj potruditi, da smo pri pogovorih z drugimi, ki jih imamo v tem času, še posebej previdni.