NAJBOLJŠI IN NAJHUJŠI ZODIAKALNI PARI

Velja, da naj bi bila najmočnejša erotična povezava med znamenjem Bika in Škorpijona, ne glede na to, da si ta dva znaka stojita nasproti v zodiakalnem krogu (opozicija) in da sta si popolnoma različna. Srečanje med Bikom in Škorpijonom je srečanje dveh znamenj, ki jim vladata Venera in Mars. 

Na eni strani je Venera, boginja obilja, senzualnosti, užitka in ženske ljubezni, ki si prizadeva za sprejemanje in oplojevanje, medtem ko je na drugu strani Mars, planet, ki si želi akcije, seksa, prodiranja in ljubezenskega osvajanja.

Ta dva znamenja imata prav naravno magnetično privlačnost, ki bo zaznana, ne glede na to, kje se srečata. Bik je tisti, ki zna nezavedno ukrotiti divjo reko čustev, ki divja iz Škorpijona. Bikova umirjenost prizemlji Škorpijona, ki v naročju Bika lahko postane pravi ljubimec. Zveza med tema dvema znamenjema lahko prinese pravo čarovnijo.

Seveda ni tako enostavno posploševati ujemanje, ki ga najlažje odkrijemo s primerjavo dveh horoskopov in njune medsebojne dinamike, zato se ne ravnajte popolnoma po tem tekstu, saj tukaj primerjamo samo kombinacijo sončevih znamenj in ne vseh ostalih pomembnih točk kot so ascendent, pozicija lune in ostalih planetov v natalni karti.

Lahko pa rečemo, da tako na splošno velja, da si najbolje odgovarjajo znamenja, ki imajo isti element, kot so na primer Oven in Strelec (ognjena znamenja) ter Tehtnica in Vodnar (zračna znamenja) ali tisti,  ki imajo isto polarnost, se pravi moška znamenja kot so Dvojčka in Lev ali Strelec in Vodnar ter ženska znamenja kot so Ribi in Bik ter Škoprijon in Kozorog. 

Prav tako lahko rečemo, da se ne ujemajo znamenja, ki so si nasprotna, kot so Devica in Ribi ali Bik in Škorpijon ali pa znamenja, ki so v kvadratu, kot so Oven in Rak oziroma Lev in Škorpijon. Napetost med sončevima znamenjima ne  prinaša nujno  razdora, saj ta napetost tvori tudi določeno mero privlačnosti, ki je nujna za strasten odnos.

Za Leva je pravi izziv osvojiti temne predele skrivnostnega a privlačnega Škorpijona. Prav tako je izziv Škorpijonu s svojo mistično energijo, močno privlačnostjo in globokimi čustvi vzburiti dramatičnost in jasne plane  Leva.

Ker je Bik zelo trden, praktičen in konkreten, se lahko v zvezi z  Vodnarjem sprašuje “Ali ji oziroma mu lahko sploh verjamem kar govori?”. Na drugi strani pa prav tako lahko Bika privlači prav tisto, kar ga istočasno odbija pri Vodnarju in to je ta neobičajna in inovatorska stran Vodnarjev.

Prav tako lahko izgleda, kot da je sprejemanje kompromisa med znamenjem Raka in Kozoroga misija nemogoče, vendar lahko nežnega in tradicionalnega, družinskega Raka zelo hitro osvoji Kozorogova zrelost in stabilnost. Vendar pa lahko ambicioznega Kozoroga prav hitro utrudijo preveliki čustveni izlivi ali melanholija zahtevnega Raka.

Mogoče bo  kaotično Ribico prav red in urejenost Device trenutno osvojila, vendar le tej kasneje ne bo nikakor jasna kkritika Device medtem, ko je ona tako nežna in romantična. Vendar bo lahko Devico prav ta nežni in melanholični svet Ribe pritegnil, saj od njega beži v razum in urejenost odkar ve zase. To življenje “pod vodo” lahko Devico istočasno zelo privlači, a prav tako odbija in se bo vselej najbolje počutila, ko iz vode pride na kopno.

Strelec in Dvojček oba ljubita komunikacijo, avanture in potovanja, vendar se lahko zgodi, da se Strelec v enem trenutku oddalji od Dvojčka, saj ga bodo utrudila njegova neprestana izbirčnost in usmerjenost v najmanjše detajle.

Ko se srečata dva sorodna znamenja, je lahko prednost v tem, da se nekako že “poznata” in hitreje začutita, vendar ni garancije, da bodo to kvalitetne in stabilne zveze, saj lahko začne primanjkovati izzivov ali nekaj te “skrite” napetosti, ki prebudi velike strasti in potiska zvezo naprej.

Za primerjavo dveh horoskopov in njune medsebojne dinamike, se lahko naročite na oseben posvet pri diplomirani astrologinji Tini, na info@astrozvezde.si oziroma na tel. 031-572-044