PLUTON,23.3.2023 VSTOPA V ZNAMENJE VODNARJA: Velike spremembe

Med vsemi planeti se prav Pluton najpočasneje giba, saj potrebuje kar 248 let, da naredi krog okoli zodijaka, kar pomeni, da je v vsakem znamenju približno 21 let. Retrograden pa je pet mesecev. Pluton, je planet, ki je dobil ime po grškem bogu podzemnega sveta, zato v astrologiji simbolizira globine, intenzivnost, skrivnosti,ekstreme, temo, velike cikluse smrti in ponovnega rojstva, uničenja in transformacije. Planet, ki najprej popolnoma uniči, da bi se ponovno sestavili v boljšo verzijo sebe, Kot se gosenica prelevi v metulja. Poziva nas na uničenje starih struktur, da bi lahko zgradili nove. Signalizira stalne spremembe, velike transformacije. Predstavlja prav usodne dogodke, na katere nimamo vpliva, površnost pri preobrazbi pa pri tem planetu, ni opcija.

23.3.2023 se planet Pluton, poslovi od pragmatičnega , ambizioznega, mračnega in strukture željnega Kozoroga v idealističnega, vizonarskega in družbeno usmerjenega Vodnarja. Čeprav se bo Pluton zadržal v Vodnarju do 11.6.2023 in se nato še zadnjič obrnil retrogradno v Kozoroga, vse do 21.1.2024, ko ponovno zakoraka v Vodnarja, bo zdaj dodobra nakazal kaj nas čaka v naslednjih dveh desetletjih.

Pluton je bil v znamenju Kozoroga od leta 2008, kjer je počasi a vztrajno uničeval ter rekonstruiral svetovno ekonomijo in obstoječe strukture. Tradicija in strukture, tako značilne za Kozoroga, so bile preobražene, velike borbe za moč so se odvijale na svetovnem nivoju, vse da bi jih lahko nadomestili z novimi. Po epidemiji kovida in uvedbi kriptovalut, vojnah in velikih novih strukturnih sprememb, je zavladal nov družbeni red. To je bila dolga pot. Zdaj, ko se Pluton pomakne v zračnega Vodnarja, bo prišel čas, ko se bomo primorani posloviti od starih idealov, sanj in vizij, ter začeti sanjati o novi, drugačni prihodnosti. Vodnarju vlada planet Uran, ki predstavlja energijo, tehnologijo, idejo o svobodi, družbenih vprašanjih in vse to bo zdaj prišlo tudi v ospredje. Ko je bil Pluton nazadnje v znamenju Vodnarja, se je odvijala Francoska revolucija, ki je kričala po “enakopravnosti, osvoboditvi in bratsvu”, ko so  strae monarhije in cerkev izgubile svoje privilegije in  moč, ljudstvo pa je zahtevalo reformo ter si pridobilo svobodo govora, tiska, enakost pred zakoni itn. Tokratni prehod Plutona v znamenje Vodnarja nakazuje, da lahko tudi zdaj pričakujemo kolektivne spremembe na področjih kjer je prevelika moč v rokah avtoritativnih posamzenikov oziroma vodilnih struktur. Vodnar se ukvarja z idealizmom, napredkom, svobodo, inspriacijo in tehnologijo. Še več bo  umetne inteligience, virtualne resničnosti, ter moč družbenh medijev. Prihaja čas globokih sprememb, napredka, ki ga bodo vodile vizionarske ideje z željo po boljši prihodnosti za vse prebivalce tega planeta.

Kako bo prehod Plutona vplival na vas in kakšne spremembe lahko pričakujete v naslednjem letu izveste na svetovanju pri diplomirani astrologinji z naročanjem na info@astrozvezde.si ali telefon 041-696-924 (Polona) oz. 031-572-044 (Tina)

 

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE