POLETNI SOLSTICIJ, POZDRAV POLETJU, 21.6.23

21.6. ob 16:57 je sonce najvišje na obzorju in zgodi se nadaljši dan v letu. Vstopamo v koledarsko poletje, na nebu je poletni solsticij, ko na severni polobli doživimo vrhunec svetlobe in sončeve energije. 

Zaključujemo obdobje pomladi in prihajamo v vrhunec energije ter obdobje znamenja Raka, Leva in Device.

Obdobje znamenja Raka predstavlja vodni svet in daje simboliko novega življenja. In čeprav je to moško znamenje kardinalne narave, označuje četrto hišo horoskopa, njegov vladar pa je Luna, ki simbolizira ženski princip. Rak je znamenje, ki se bolj poistoveti s čustvenostjo, materinskostjo in vsem, kar je povezano z začetkom življenja. Tako poletje začenjamo v simboliki ustvarjanja novega in plodnega obdobja.

Sonce bo v znamenju Raka vse do 23.7.2023, in to je obdobje, ko se približamo svojim koreninam, povežemo se z družino, negujemo odnose in hrepenimo po občutku varnosti. Ustvarjalno energijo bomo izražali  skozi čustveno navezovanje; naše razpoloženje bo odvisno od občutka varnosti in povezanosti z najbližjimi. Pomembno nam bo prijetno družinsko vzdušje, kjer bomo imeli veliko potrebo po zaščiti svoje občutljive notranjosti in materinskem ter intuitivnem delovanju.

Sledi obdobje Leva, od 23.7. do 22.8., ko se bomo želeli več zabavati,  naša ustvarjalna energija pa bo obarvana z več osebnega magnetizma ter iskrenimi in gorečimi čustvi. Hrepeneli bomo po opaženosti, pohvali in dominiranju na vseh odrih našega življenja.  To je idealno obdobje za poletne avanture in veliko ognjene akcije.

Zadnje obdobje poletnega časa je obdobje Device od 23.8.-22.9.ko se naša motivacija usmerja v organizacijo, doseganje reda in vračanje k žetvi vseh plodov ter potrebo po popolnosti. To je obdobje, ko se motivacija usmeri v analitično, praktično in uslužno delovanje. Svojo energijo usmerjamo k pomembnim vrednotam in vsakdanji rutini.

Naj se poletje 2023 začne s pozdravom svojemu globokemu notranjemu zavedanju od kod prihajate in kam si želite stopiti. Objemite otroka v sebi in najprej poskrbite zase. Ko sprejmete sebe v vsej svoji biti in nahranite svojega otroka, sledi obdobje ponosa, zabave, dinamičnosti in akcije. Vse skupaj začinite z dobro mero premišljenosti, da bodo sadovi poletja plodni, sočni in ravno pravi za vsakega od vas in okoli vas!

Kaj vas čaka v poletju 2023, vam na osebnem svetovanju obrazloži diplomirana astrologinja Tina, tel 031-572-044 ali Polona tel. 041- 696-924

 

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE