STROGI UČITELJ SATURN SE JE OBRNIL V RETROGRADNO GIBANJE, 17.6.-4.11.23

SATRUN, drugi največji planet v našem osončju, je v  grški mitologiji predstavljen kot grški bog Kronos – bog časa. Njegov astrološki princip je stvaren, zemeljski in poln omejitev. Je vladar znamenja Kozoroga in drugi vladar (poleg Urana) znamenja Vodnarja. Satrun v astrologiji simbolizira vse tisto, kar zahteva trdno in strukturizirano obliko, ter  red, odgovornost, disciplino, skrb, delavnost in vztrajnost. Imenujemo ga tudi planet karme, saj zahteva izpolnjevanje dolžnosti in sprejemanje odgovornosti za vsa svoja dejanja.

Satrun se trenutno giblje po znamenju nežnih, senzitivnih, domišljijskih Rib in se je 17.6.2023 obrnil v retrogradno gibanje, kar pomeni navidezno premikanje nazaj. Satrunovo pomikanje nazaj nam prinaša zlate priložnosti integrirati vse naše izkušnje in lekcije, ki smo jih prejeli meseca Marca, ko je 3.3. vstopil v znamenje Ribi. Njegova retrogradnost bo vse do 4.11.2023

Ker je Saturn planet principa “kar si sejal, to boš žel” je njegovo retrogradno gibanje čas, ko se pretekla dejanja ovrednotijo. Zato lahko rečemo, da je zdaj čas “dvojne karme”, ko se preteklost, sedanjost in prihodnost povežeta. Če ste se torej v preteklem obdobju izmikali odgovornosti ali delali nepošteno oziroma zlonamerno, boste v tem obdobju prejeli lekcijo v kateri naj bi ugotovili, kako želite delovati v prihodnosti. Tisti, ki ste ravnali odgovorno, pošteno in vztrajno, boste v prihajajočem obdobju nagrajeni.

Ko se Saturn pomika retrogradno, lahko občutimo tudi več pritiskov, omejitev, tesnobe in strahu, saj bomo prejeli tudi več odgovornosti, dela in obveznosti. Lahko se počutimo  omejeno,  ali na preizkušnji težkih življenjskih lekcij in bremen. VSe to je del življenja in učenja, ki nas bo po korakih  vztrajno in pazljivo pripeljalo do novih spoznanj in poti, ki bodo vodile do samouresničitve in izpolnitve zastavljenih ciljev. Nekateri boste lahko občutili tudi več žalosti ali kot da je vaša slaba volja ušla izpod nadzora. Lahko občutite več depresivnega počutja, ki pa si ga je dobro priznati in prihodnje mesece izkoristiti za delo na sebi in plavanju iz lastnega morja strahov, kaotičnosti in neučinkovitosti. Usmerite se k preraščanju omejitev in sprejemanju odgovornosti, saj je vsak od nas gospodar svojega življenja.

Retrogradnost Saturna  nam na srečo v tem letu lahko prinese tudi veliko dobre karme, saj je v sekstilu s planetom ekspanzije in širitve Jupitrom ter v konjukciji s srečno zvezdo kar nakazuje dober čas za preraščanje vseh omejitev, sprejemanje novih, boljših odločitev in veliko uspeha pri delu in vključevanju v projekte.

Znamenja, ki bodo pod največjim vplivom retrogradnega Saturna so Ribi, Device, Strelci in Dvojčki, predvsem tisti, ki imajo osebne planete med 0 in 7 stopinjo. Največje karmične lekcije čakajo ljudi rojene v znamenju Ribi, z luno v Ribah ali ascendentom v Ribah, saj je Saturn v njihovem znamenju in jih pelje skozi proces karmičnega cikla, kjer se morajo usmeriti k preraščanju omejitev, ter strukturiranju zavestnih vsebin in sprejemanjem novih odgovornosti ter samorefleksijo preteklosti.

Kje v vaši natalni karti je planet Saturn in kako vpliva na vas, vam na osebnem svetovanju obrazloži diplomirana astrologinja Tina, tel 031-572-044 ali Polona tel. 041- 696-924

 

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE