PRVI LETOŠNJI RETROGRADNI MERKUR IN NJEGOV VPLIV NA VSA ZNAMENJA, 1.-25.4.2024

Vstopamo v prvo letošnje obdobje retrogradnega Merkurja v znamenju Ovna na 27°13′, ki bo trajalo vse od 1.4. do 25.4. V astrologiji je obdobje retrogradnega Merkurja prevzelo prizvok negativnega, saj naj takrat  ne bi začenjali nič novega, pač pa se raje ukvarjali s preteklimi zadevami. Vendar je prihajajoče obdobje retrogradnega Merkurja bolj obetavno kot ponavadi. Smo tudi v fazi med dvema mrkoma, in sicer luninim in prihajajočim sončnim mrkom, ki se dovrši 8.4. V tem obdobju nas planeti pritiskajo na zavedno introspekcijo in ozaveščanje vseh naših notranjih procesov, želja, misli in ovrednotenja preteklosti. Pripravljamo se na nove začetke, izzive in cilje, ki jih bomo uresničevali v obdobju po sončnem mrku oziroma v naslednjih šestih mesecih. Ker je retrogradni Merkur v znamenju pogumnega, borbenega, egocentričnega Ovna, ki je kardinalno ognjeno znamenje, katerega vladar Mars je vedno pripravljen na akcijo, se je potrebno zadržati pred nepotrebnimi izbruhi in agresivno komunikacijo. Bolje dvakrat premisliti, preden prehitro ali preburno reagiramo.

Dobra novica je, da je tokratni retrogradni Merkur v lepi povezavi z Venero v konjunkciji z Neptunom, kar lahko vzpodbudi več sočutja, romantike in ugodnih razrešitev preteklih in zaostalih razmer in zamer. Pogajanja bodo uspešnejša, konflikte bomo lažje razrešili, zaostale zadeve zaključili. Vstopamo v obdobje novih začetkov in bilo bi dobro, da si pred vsako akcijo in reakcijo vzamemo čas za razmislek in ne reagiramo na prvo žogo. Še najbolje bi bilo, da do meseca maja rešujemo nakopičene, pretekle zadeve. Študentje naj opravljajo izpite, ki jih do zdaj niso, gospodinje bodo želele s pospravljanjem doma in čiščenjem stare krame uvesti pozitivne spremembe, uradniki bodo končno pripravljeni zaključiti projekte, ki so predolgo čakali na rešitve in zaključke. Merkur v lepem aspektu z Venero bo spodbujal lepšo komunikacijo in prijateljski vpliv. Pomagal bo pri izražanju ljubezni, deljenju informacij in izkazovanju naklonjenosti. Le zato bodo odnosi bolj lahkotni in manj bo zatikanja. Izkorisitite čas za napredek in dogovor, ki se je vse do zdaj zdel nemogoč.

Retrogradni Merkur v lepem aspektu z Neptunom spodbuja več domišljije, kreativnosti in fantaziranja. Povečana občutljivost in empatija bo vplivala na naše besede zato bomo lažje urejali in izrazili vse, kar do zdaj nismo mogli ali uspeli. Intuicija bo povečana in v zadevah, kjer do zdaj nismo našli rešitve, lahko nenadoma začutimo “aha moment”, kako priti do uspešnega zaključka. Bodite previdni, da ne boste naivno verjeli vsemu, v kar vas bodo želeli prepričati.

Retrogradni Merkur bo vplival na vsa znamenja, še najbolj pa na vsa kardinalna znamenja, in sicer Ovne, Kozoroge, Rake in Tehtnice.

Ovni si bodo neizmerno želeli novih začetkov, pogumni in agresivni bodo pri komunikaciji, nestrpni v akciji in polni samozavesti. Biki se bodo umaknili vase in čas izkoriščali za globoko introspekcijo in razumevanje svojih občutkov, misli in odnosov. Preštevali bodo tudi nakopičene materialne dobrine in se soočali z vprašanji o osebnih financah. Dvojčki bodo v tem obdobju razmišljali o ciljih, ki so jih že uspeli uresničiti in kaj si želijo v prihodnosti, ter s kom si želijo naprej. Če imajo kakšne konflikte s sorojenci, bo to dober čas za razčiščevanje le teh.  Raki bodo razmišljali o svojem neuresničenem potencialu in odkrivali nove priložnosti za osebno rast in premik v karieri. Levi si bodo želeli novih izzivov, bolj bodo športno aktivni in se odločali kateri je tisti hobi, ki ga lahko bolj poglobijo ali morda razvijejo v nekaj več. Device bodo to obdobje posvečale čiščenju tako doma  kot lastne notranjosti. Dobile bodo priložnost za osebno preobrazbo. Tehtnice se bodo spraševale o svoji vlogi v partnerskih odnosih, lahko pa se tudi zgodi, da se v njihovo življenje vrne kdo iz njihove preteklosti in končno uspejo skomunicirati to, kar je ostalo nedorečenega. Škorpijoni bodo v času retrogradnega Merkurja razmišljali o skupnih naložbah, partnerjevih financah, dediščini in urejali vse, kar se tiče skupnega premoženja. Strelci se lahko vrnejo k izobraževanju, ki ga niso dokončali in končno opravijo zaostale naloge in izpite. Tisti, ki so čakali na pravne dogovore in razrešitve, bodo v tem obdobju z dovolj poguma, le te uspeli tudi urediti in zaključiti. Kozorogi bodo, kot ponavadi, ambiciozno urejali poslovne zadeve, nakopičene projekte in razmišljali kako bi lahko še bolj napredovali. Vodnarji se bodo vrnili k določenim skupinam in aktivno razmišljali, kje bi lahko bili bolj družbeno angažirani.  Ribe bodo čas prihodnjih tednov izkoristile za osamo, pregled vseh preteklih odločitev in iskanje novih poti k izboljšanju svoje družbene pozicije. Retrogradni Merkur je ciklus, v katerem analiziramo pretekle informacije in izkušnje ter jih usklajujemo s svojim obstoječim sistemom razuma in logike. Lažje bodo navidezno Merkurjevo pomikanje nazaj občutili tisti, ki imajo v svoji natalni karti retrogradnega, saj je za njih to obdobje bolj ugodno od ljudi, katerih natalni Merkur je direkten.