PRVI POLETNI DAN in ASTROLOŠKA NAPOVED ZA POLETJE

Solsticij

Čas, ko se dan in noč poravnata, je izjemen. Gre za poletni solsticij, ki nastopi 21.6. 2022. Čas, ki naznanja poletje, na 0 stopinj znamenja Raka. Dan je najdaljši in noč najkrajša. Sonce doseže svojo najvišjo točko in od sedaj naprej se bo spuščalo. V naravi je čas za  zorenje: sadj in zelenjava pridobivajo na rasti, polnosti, okusu in barvi.

Med ljudmi bo čas združevanja in krepitve vezi. Trije meseci so pred nami, ki bodo polni družinskih srečanj, topline, prijateljskih vezi, sprostitve in druženja.

Nastop poletja v znamenju Rak 21. junija

Narava je sedaj najbolj plodna, saj bo obrodilo vse, kar je v zemlji. Rak je znamenje, ki je močno povezano z družino. So nežni, čustveni in skrbni, vendar se hitro lahko užalijo. Pripada mu element vode. Če potrebujemo »roko«, je Rak s svojo senzibilnostjo in sočutnostjo pravi izbor.

V tem času, natančneje 24. junija, se zgodi še prestop Venere v znamenje Dvojčka. Premik bo vplival na naš pogled na harmonijo v odnosih, bolj lahkotno in odprto bomo nastopili v družbi. 29. junija pa se dovrši še mlaj v znamenju Raka, ki nas bo umiril. Čas bo za nove začetke in nove zgodbe, tokrat predvsem družinske.

Poletje v znamenju Lev 22. julij

Suho in vroče obdobje, saj smo na vrhuncu poletja. Narava nam ponuja obilje sočnega sadja in raznovrstnost zelenjave. Izkoristimo ponudbo narave in se pogostimo in razvajajmo. Levu pripada element ognja. To je oseba, ki samozavestno in ponosno nastopi in se predstavi in s tem zasenči vse ostale. Včasih je ego pri njih močno izražen. Če potrebujemo športnega družabnika ali sopotnika v druženju, je Lev prava izbira.

Druga polovica julija bo precej razgreta. Več previdnosti bo potrebno  na cestah. Razgrete glave bodo povzročile tudi več prepirov in nesoglasij.

Konec poletja v znamenju Devica 23. avgust

Poletje se bliža koncu. Dnevi niso več niti vroči niti dolgi. To je čas žetve. Narava je obilno obrodila, pridelke je potrebno pobrati in spraviti za jesen in zimo. Devici kraljuje element zemlje. Tako je tudi Devica  znamenje delavnosti, pridnosti in skrbnosti. Dobro premisli in analizira, kaj je potrebno postoriti. Ob potrebi po razumni odločitvi, povprašajte Devico.

Luna v zadnjem tednu avgusta doseže mlaj, natančneje 27.8. Ta čas namenimo čiščenju – tako v našem okolju kot v nas samih.