KAKŠEN VPLIV PRINAŠA PRVI LETOŠNJI RETROGRADNI MERKUR, 10.5.-3.6.22

Merkur se premika retrogradno tri ali štirikrat letno za približno 24 dni ( 3 tedne). Čeprav je v fazi retrogradnega gibanja (navideznega pomikanja nazaj) Merkur za razliko od vseh ostalih planetov največkrat, je v svoji retrogradni fazi le 19% časa.

Generalno obdobje retrogradnega Merkurja v astrologiji velja za naporen vpliv, ki prinaša omejitve v razmišljanju, tehnološke ovire, zamude pri potovanjih, izgubljene predmete in težave v komunikaciji, kar vodi v nervozo, tesnobo, nestrinjanja in raznorazne nevšečnosti. V fazi Merkurjeve retrogradnosti so vsa poslovna dogovarjanja v zraku, velikokrat pa se nam zgodi, da pri dogovorih izpustimo pomembne detajle, ali pa so podatki nezanesljivi, možno celo zavajujoči. V tem obdobju ni priporočljivo podpisovati novih pogodb, ali kupovati novega avtomobila in novih gospodinjskih aparatov – raje izkoristite čas za servis le teh, ki jih že imate.

Najbolj občutljiv čas za dogovore, pomembne odločitve, pregovore in komunikacijo v času retrogradnosti planeta komunikacije in razuma je v prvih nekaj dneh, ko se Merkur obrne retrogradno in potem ponovno v zadnjih dneh preden se ustavi in ponovno obrne v direktno gibanje.

V obdobju retrogradnosti planeta, ki skrbi za pretok informacij, obveščanje,  trgovanje, pogajanje, povezovanje, lahko nepričakovano srečamo ljudi iz preteklosti in uredimo vse zaostale zadeve, dokončamo začete projekte, ki so se ustavili ali smo na njih pozabili, opravimo zaostale izpite oziroma vse, kar smo odlašali do sedaj.

Faza retrogradnosti je samo eno od obdobij Merkurja, saj se le ta najprej pomika direktno, potem retrogradno in ponovno direktno na istih stopinjah, kar pomeni, da planet potuje po svoji senci in na istih stopinjah kot je potoval v retrogradnosti.

Te tri faze prvega retrogradnega Merkurja v letu 2022 nastopijo od 26.4. do 18.6. 22 in sicer med 26 stopinjami Bika in 4.stopinjo Dvojčka.

 

  1. 26.4. do 10.5.  prva faza , ko se direktni Merkur pomika po svoji retrogradni senci na 26.stopinjah Bika kjer se                              ustavi na 4. stopinji Dvojčka
  2. 10.5. do 3.6.  faza retrogradnosti, ki se začne na 4.stopinji Dvojčka in se pomika nazaj do 26.stopinje Bika
  3. 3.6.- 18.6.     Merkur je v direktnem gibanju po svoji senci in sicer od 26.stopinje Bika do 4.stopinje Dvojčka

Začetek retrogradne faze Merkurja  10.5. na 4.stopinji Dvojčka zaznamuje kvadrat z Luno. Le ta nas opomni na kvadrat med retrogradnim Plutonom in Luno, ki se je dovršil 29.4.

Merkur kvadrat Luna ustvarja napetost med razumom in občutki. Vaši čustveni vzorci bodo vplivali na vaše misli in dojemanje situacije, saj si boste čustva želeli razumsko obrazložiti. Težko bo najti ravnovesje med razumom in čustvi. Imeli boste trdno mnenje in prav malo vas bo brigalo, kako se drugi počutijo ob vašem navalu besed. Komunikacija bo napeta, zato bo kar nekaj nesoglasij in nezadovoljstva. To bo predvsem vplivalo na vaše intimne odnose. Prepiri bodo predvsem vključevali ženske osebe, lahko se pojavi navzkrižje z mamo, sodelavko, učiteljico, nadrejeno, ali pa se vključite v čustveno razvneto debato v družbi feministk. To močno čustveno energijo je bolje v tem obdobju usmeriti v mentalno delo in intelektualni napredek, saj boste imeli sposobnost pogledati obe strani zgodbe in izpiliti svoje ideje do perfekcije. Lotite se tudi zaostalih obveznosti in jih zdaj dokončajte oziroma zaključite.

Ko se Merkur vrne nazaj v direktno gibanje 3.6. na 26.stopinji Bika, bo tvoril sekstil z Luno, kar bo umirilo strasti, prineslo več intuitivnega in uravnovešenega razmišljanja, praktičnosti in tudi komunikacija se bo izboljšala, saj ne bo pod vplivom močnih čustev. Občutke in poglede bomo delili v duhu sodelovanja in prijateljske komunikacije. Sodelovanje z drugimi bo bolj usklajeno. Ponagaja nam lahko kvadrat med Merkurjem in Saturnom, ki lahko v tem času prinese negativizem, nesporazume ali celo kakšne slabe novice.

Če je v vaši natalni karti Merkur retrograden, za vas prihaja obdobje hitrega napredovanja in razvoja, novih idej, pridobivanja pomembnih informacij in poudarjenega racionalnega razmišljanja. Vam bo to obdobje prineslo nove priložnosti in izmenjavo najrazličnješih novih idej in novih možnosti.

 

Kje v vaši natalni karti je pozicioniran planet Merkur, v katerem znamenju in hiši in ali je direkten oziroma retrograden, ter kako vpliva na vaš vsakdanjih izveste z nakupom

 

IZRIS IN RAZLAGA NATALNE KARTE