SONČNI MRK, 8.4.2024 IN NJEGOV VPLIV NA VSA ZNAMENJA ZODIAKA

Že nekaj časa smo v obdobju med dvema mrkoma.

Eklipse oziroma mrki , tako lunini kot sončni, so izjemno pomembni kozmični dogodki, saj vplivajo na vse življenjske prelomnice.

Smo v času, ko nekaj zaključujemo, da bi naredili prostor novemu. Za nami je polna Luna v obliki Luninega mrka, ki je nastopil 25.marca v znamenju Tehtnice. Polna Luna z eklipso in južnim sečiščem predstavlja zaključek nekega obdobja, v tem primeru predvsem odnosov, saj je Tehtnica znamenje, ki je zelo usmerjeno v partnersvo, usklajevanje in razumevanje. Zaključevala so se dejanja, ki so bila povezana s preteklostjo.

Pred nami pa je Mlaj, ki nastopi 8. aprila v obliki popolnega Sončevega mrka, v znamenju Ovna in v konjunkciji s severnim luninim sečiščem. Oven je prvo astrološko znamenje, je kardinalno, ognjeno znamenje, za katerega sta značilna pogum, tekmovalnost, velika motivacija in izrazita želja po zmagi. Mlaj v Ovnu bo odprl vrata novemu obdobju in novim priložnostim. Tokratni Mrk je povezan s prihodnostjo in z rastjo tako na kolektivnem kot na zasebnem nivoju. Aprilski mrk je izjemnega pomena, saj postavlja smernice za celo leto 2024.

Vladar Mrka je Mars, planet akcije, dinamike, moči, vendar tudi nemira in prepirov. Pomembno je,  da se ne pade na zunanje motnje in da se zadrži zavestna in ciljna usmerjenost. Sončev mrk izjemno deluje na pripadnike moškega spola.

Sedaj je čas, da se v življenje vpelje nov vzorec, ki bo pomagal, da situacijo obrnemo sebi v prid in na tak način samo spremenimo rutino, ali pa bo življenje spremenilo nas.

Mrk bo imel močnejši vpliv na Ovne, Rake, Tehtnice in Kozoroge rojene okoli 8. aprila, 8. julija, 8. oktobra in 8. januarja. Identični Mrk se je zgodil aprila leta 2005, preverite takratno dogajanje in lahko razmislite o usmeritvi in povezavi na letošnje dogodke.

Vsem naštetim bo tokratna eklipsa predstavljala izjemen skok lahko na osebnem, partnerskem, kreativnem, finančnem ali poslovnem področju.

Ovni, uspeh je zagotovljen. Imate voljo, moč, pogum in podporo od zgoraj. Naredite tisto, o čemer že dlje časa razmišljate. Veliko sprememb in novosti vas čaka. Priporočamo, da si pred vsako odločitvijo vzamete čas za razmislek in ne hititite z akcijo. Premislite, preden prehitro kaj rečete. Ne pozabite tudi na svojo vitalnost. 

Raki, zgodi se lahko pomemben premik na področju kariere. Zapomnite si: slab začetek,, a dober konec. Težave boste uspešno razrešili. Zgodi se lahko tudi menjava karierne poti oziroma službe. Ne skrbite; ko se ena vrata zaprejo, se nova odprejo.

Tehtnice, prevzelo vas bo nekaj nemirnega vzdušja. Več pozornosti bo potrebno nameniti partnerskemu odnosu. Zaključevali boste izjemno težavne odnose in se na ta način osvobodili težkih čustev in bremen preteklosti. Ključ za uspečno razrešitev je v tehtni komunikaciji, ki pa je vam zelo blizu.

Kozorogi, v ospredju bo družinska situacija, ki se bo končno začela urejati in reševati. Pričakujte finančni premik na bolje. Ukvarjali se boste z bivališčem, reševali prostorsko stisko, možen je nakup nove nepremičnine, bodisi stanovana, hiše ali poslovnega prostora.

Zgoraj našteta znamenja bodo občutila največ pritiska in sprememb v naslednjih mesecih.

Kako pa bo mrk vplival na ostala znamenja?

Za znamenje Bika mrk prinaša nove možnosti in začetke, vendar naj bodo le ti skriti pred javnostjo. Umaknite se in izpeljite načrt “za sceno” ter počakajte z objavo novih dejavnosti.

Za znamenje Dvojčka mrk prinaša nove začetke skozi spremembe v prijateljstvih, delovnih organizacijah, v kolektivu in vsemu kar je povezano s timskim delom. Lahko se boste odločili za nov pristop v prijateljstvih in različnih organizacijah.

Za znamenje Leva mrk prinaša načrtovanje novih potovanj, lahko tudi odhod v tujino ali stik z drugimi kulturami. Ker boste želeli širiti lastna verovanja, se lahko odločite za  pristop k novim religijam ali duhovnosti. Odprto imate tudi  možnost za začetek visokošolskega študija ali zaključek le tega.

Za znamenje Device bo mrk prinesel ukvarjanje s skupnimi financami, nove finančne naložbe ali preobrazbo lastnine, ki jo delite s partnerjem, lahko pa dobite tudi dediščino. Vse to bo lahko vplivalo tudi na vašo duševno preobrazbo.

Za znamenje Škoprijona mrk prinaša več vsakodnevnih obveznosti, kar pomeni, da se bo lahko vaš obseg dela močno povečal. Lahko boste imeli nove začetke skozi zdravljenje na način, da boste sam svoj zdravilec. Skrbeli boste za telo, uvajali nov način diete, lahko pa presenetite tudi z nakupom novega hišnega ljubljenčka.

Za znamenje Strelca mrk odpira možnosti novih ljubezenskih avantur. Končno boste občutili tudi več sreče, veselja, kreativnosti in ustvarjalne moči. Tisti, ki imate poudarjeno znamenje Strelca in si želite otroka, boste zdaj v dobrem obdobju za uresničitev te želje. Tisti, ki že imate otroke, vam bodo le ti izvor velike sreče in zadovoljstva.

Za znamenje Vodnarja mrk prinaša spremembe v komunikaciji z bližnjo okolico. Zdaj je priložnost za več druženja in izboljšanje odnosov s sorojenci, sorodniki pa tudi s sosedi. Odprli se boste komunikaciji, zbiranju informacij ter se povezali s svojim intelektualnim potencialom.

Za znamenje Ribi  mrk prinaša uvajanje sprememb na področju osebnih financ, v odnosu do materialnega sveta ter občutka varnosti, ki je povezan z lastnino in ugodjem. Lahko se odločite in si poiščete novo službo ter uredite lastne finance.

April letos predstavlja vrh dogodkov v letu, saj smo zakorakali v sezono mrkov. Poleg izjemnega Sončevega mrka, je v sredini aprila še združitev dveh planetov Jupitra in Urana, ki delujeta pozitivno. Skupaj bosta zanetila iskro novih vizij, obilja in ugodna reševanja v prihodnosti.

Preverite pri svojem astrologu, na katero področje bo tokratni Mrk vplival na vas in na vaše najbližje