TRANZITNI MERKUR V ZNAMENJU RIBI, 10.3.-27.3.22

MERKUR  je planet, ki simbolizira kozmičnega paža, saj je tisti, ki je najbližje soncu in tako vedno v pristnem stiku s sončevo ustvarjalnostjo. Hkrati simbolično deluje kot posrednik, saj je njegova glavna funkcija prenašanje informacij in izvirnih idej. Astrološki pomeni planeta Merkur so obveščanje, skrb za komunikacijo, spodbujanje radovednosti in razumevanja ter uporaba razuma in logike.

Planet Merkur se giblje najhitreje od vseh in sonce obkroži v 87,97 dneh, kar pomeni, da je vedno nekje v bižini sonca.

10.marca se planet Merkur iz znamenja Vodnarja premakne v znamenje Ribi, kjer se bo gibal naslednjih 17 dni, do 27.marca.

Merkur v znamenju Ribi, kjer so trenutno še Sonce, Jupiter in Neptun, prinaša nežno, razumevajočo in sočutno komunikacijo. Več bo razumevanja za stiske in posledično tudi več nudenja pomoči in podpore tistim, ki le to potrebujejo.  Ker je Merkur v Ribah pod vplivom Jupitra in Neptuna bomo občutili več fantaziranja, naša pričakovanja so lahko nerealna, proces razmišljanja pa bo potekal v sozvočju s pretirano domišljijo, kar lahko prinese dramatične zablode, zmedenost in napačne informacije. Naša intuicija bo močnješa, a jo bomo uporabljali bolj za namene fantaziranja in spritualnost, kot realne zadeve. Veliko bo nejasnosti v prenosu idej, in v razmišljanju, saj nas bo vodila potreba po sanjarjenju.

Zdaj je primeren čas za umetniško izražanje in ustvarjanje, kjer lahko vso bolečino izrazimo skozi kreativno ustvarjanje in umetniške produkte. V poslu naj vas vodi intuicija, večkrat preverite , če ste dobro razumeli sogovornika in uporabljajte fleksibilno komunikacijo pri sklepanju dogovorov, da preprečite zmedo in nejasnosti.