VENERA JE VSTOPILA V SVOJ DOM V TEHTNICO 8.11.-2.12.23

Venera, planet, ki v astrologiji simbolizira žensko energijo, ljubezen, lepoto, finance in vse vrednote, je v znamenju Tehtnice v svojem domu in v svojem središču. Ker se tukaj dobro počuti lahko pričakujemo, da bomo v tem obdobju delovali bolj ljubeznivo, šarmantno, uglajeno in kultivirano. Nastopali bomo diplomatsko in stremeli k harmoniji v vseh odnosih.  Več se bomo ukvarjali s financami, manj analizirali in več brezskrbno zapravljali. Zdaj nam ne bo žal zapraviti za kakšno dobro umetniško sliko,novo obleko ali obisk muzeja oziroma baletne ter gledališke predstave. Bolj bomo sočutni do bližnjih in zato je zdaj dober trenutek za razreševanje konfliktov. Več pozornosti namenjajmo tako ljubezni do sebe in posledično tudi drugih. Stremeli bomo k uravnoteženju odnosov in iskali hramonijo. Več bo tudi družabnega življenja, zato je v tem obdobju idealen čas za druženje, intelektualne pogovore in spoznavanje novih ljudi, saj kaj hitro lahko preskoči kakšna iskrica.

Venera v znamenju Tehtnice svoja občutja izraža harmonično, obzirno in prijetno. Zdaj imamo  priložnost popraviti stare napake, izboljšati odnose in delovati pravično.

Pomemben aspekt Venere v opoziciji s Severno Lunino zanko, 29.11.23 bo  zbudil poglobljeno introspektivo. Če se sprašujete, kaj pravzaprav to pomeni, je to opazovanje lastnih čustev, misli, hotenj in notranjih procesov oziroma lastnega notranjega sveta.  Kozmične energije nudijo podporo, da končno zacelimo emocionalne rane, odpustimo boleče dogodke in sprejmemo preteklost kot življensko lekcijo. Ponuja se možnost spoznanja, da smo čisto dovolj takšni kot smo in ne iščemo več zunanjih potrditev sebe. Lahko se zgodijo kakšni usodni dogodki, ki bodo ponujali možnost uravnoteženja vseh odnosov. Najprej je potrebno napolniti svoj kozarec lastnega, notranjega zadovoljstva, miru in ravnotežja, da lahko potem tako delujemo v odnosih z bližnjimi. Če se ne boste ukvarjali z odnosi pa lahko v tem obdobju uravnovesite svoje vrednosti in finance, ter se odločite katere vrednote vas vodijo in kako želite urejati to področje svojega življenja.

Izkorisitie obdobje za harmonično in obzirno delovanje, saj po znamenju Tehtnice 2.12. Venera vstopa v znamenje strastnega in obsesivnega Škorpijona, kjer se izraža popolnoma drugače, bolj intenzivno, smelo in odločno.