VPLIV RETROGRADNe VENERE 2023 NA ASTROLOŠKA ZNAMENJA?

RETROGRADNA VENERA bo najbolje vplivala na ognjena znamenja Ovna, Leva in Strelca. Ognjena znamenja bodo najsrečnješa, saj je retrogradna venera v trigonu z njimi. In čeprav lahko planet zadolžen za ljubezen, finance in vrednote prinese revizijo vseh odnosov, tako partnerskih, kot poslovnih, je to dobro, saj prinaša točno to kar ljudje rojeni oziroma s podarjenimi znamenji Ovna, Leva in Strelca potrebujejo. Vse kar se vam v tem obdobju zgodi, vas bo vodilo k bolj harmoničnemu počutju v življenju. Lahko boste končno dobili zaslužene pohvale ali nagrade za vaš trud oziroma priznanje ali ljubezen drugih. Največji vpliv bodo doživeli ljudje rojeni v znamenju Leva, ki se lahko v tem obdobju usodno zaljubijo v svojo “sorodno dušo”, vendar je treba biti previden, saj lahko ta ljubezen prinese tudi   nepričakovane razplete.

Ognjenim znamenjem sledita zračna Tehtnica in Dvojček, ki sta v sekstilu z retrogradno Venero. V tem času se bodo Tehtnice in Dvojčki soočili z vpogledom v svoje odnose in napake v le teh v preteklosti. Zdaj jih bodo pripravljeni priznati sami sebi in jih tako tudi popraviti, da bi končno odložili to breme, ki jih je težilo. Tako imajo priložnost ponovno vzpostaviti harmonične partnerske odnose.

Fiksna znamenja Vodnar , Škoprijon in Bik bodo v večji dilemi kaj narediti, saj ne bodo vedeli kako se obnašati, saj bodo doživeli najtežji vpliv retrogradne Venere.  Lahko prinese prevare, odkirtja, laži in tudi javne škandale.  Na največjem udaru so Vodnarji, saj bodo zaradi opozicije z retrogradno Venero v partnerskih odnosih precej neodločni. Ne bodo niti več vedeli kaj sploh želijo, težko bodo sprejemali, pa tudi dajali ljubezen, pohvalo ali naklonjenost, kar bo povzorčalo težave v ljubezni in vseh ostalih odnosih. Ne bodo niti vedeli ali si sploh želijo ali ne želijo sprememb na partnerskem področju. Olajšanje jim prinese uvid v to, da je nujna sprememba in da je treba v odnosu drugo stran nekje srečati/slišati ter uskalditi želje in pričakovanja. Škorpijon in Bik imata malo manj napet aspekt od Vodnarja, ki je v opoziciji, ta dva pa v kvadratu. Škorpijoni in Biki se bodo izpraševali o svojih družinskih ondosih in njihovem družbenem statusu. Želeli si bodo boljšega družbenega statusa, več uspehov, priznanja in hvale iz okolice. Da bi to dosegli bodo morali korigirati svoje vrednosti, doživljanje uspehov in priznanj ter svoje obnašanje do nabližjih družinskih članov ter pričakovanj do okolice.

Raki ne bodo imeli aspekta, a se bodo v tem obdobju vseeno intenzivno spraševali o tem koliko so vredni, koliko je vreden njihov trud, znanja, talenti in čas in kam vse to usmerjajo.

Device bodo imele prav tako tranzit Venere brez aspekta v svoji dvanajsti hiši kar prinaša ljudi, nagrade ali ljubezni iz preteklosti oziroma bodo dobili to kar so si zaslužili s svojim delovanjem v preteklem obdobju. Mogoče se v njihovo življenje vrnejo ljudje iz preteklosti na katere so še pozabili.  Lahko pa tudi doživite skrito ljubezensko afero.

Kozorogi se bodo ponovno ukvarjali z financami, nepremičnimami in investicijami. Usmerjali se bodo v zaostale projekte in razmišljali kako jih lahko popeljejo do boljše realizacije.

Ribe bodo v tem obdobju osredotočene na svojo vsakodnevno rutino in delovne obveznosti ter razmišljale kaj lahko izboljšajo in kje se lahko popravi dnevna rutina. Skrbelo jih bo za počutje in zato bodo iskale nove načine kako izboljšati dieto in skrb za zdravje.