KAJ PRINAŠA PRVI RETROGRADNI MERKUR V LETU 2022? 14.1.-4.2.

Merkur je planet, ki govori o naši potrebi po sporazumevanju, komunikaciji in gibanju. Govori o tem, kako dobri retoriki smo, ali bomo uspešno speljali govor ali  ne. Kako dobri smo ob uporabi pripomočkov: računalniki, telefoni, spletni mediji. Merkur povezujemo tudi s pisateljstvom in novinarstvom. Povezujemo ga s prevoznimi sredstvi, prometom in s potmi, ki so nam namenjene. Merkur je zavetnik trgovin in trgovcev.

Merkur ima dnevni dom v pozitivnem, moškem znamenju dvojčkov in nočni dom v negativni, ženski devici.

Ob času retrogradnosti, kar se zgodi običajno trikrat letno za približno tri tedne, se gotovo pojavi več blokad in zastojev, tako v komunikaciji kot v transportu. Pojavi se več komunikacijskih šumov, sporazumevanje ne steče najbolje, ljudje se večkrat zmotimo in napačno razumemo. Prihaja do nepričakovanih zamud. Dogovori, sklenjeni v tem času, večkrat ne obrodijo sadov ali pa nas presenetijo nesporazumi. Ravno iz tega razloga v tem času ni pametno sklepati novih pogodb, saj se lahko izkaže, da so pomanjkljive in za nas neugodne. Ob obračanju Merkurja nazaj,  je v prometu lahko več zastojev in nesreč. Tudi dobava blaga je lahko zamudna ali celo odpovedana. Nakupi v tem času se lahko izkažejo za napačne, blago se lahko kvari ali ima skrite napake.

Retrogradnost Merkurja je ugodna za razmišljanje o preteklosti, morda za nadaljevanje akcije, ki smo jo nekoč že začeli, pa se je ustavila; zdaj je čas, da jo dokončamo.…ali/in da se z njo pomirimo. Vzeti si je potrebno čas za meditacijo, da objamemo notranjega otroka v sebi. Tudi svoje delovno okolje lahko v tem času učinkovito pospravimo in očistimo. Čas je primeren za obnovitev stikov, ki so zamrli, in poznanstev s prijatelji iz preteklosti. To je dober čas za pripravo inventur v trgovskih podjetjih in pregled revizije v poslovnih subjektih.

  1. januar – 4. februar 2022

Merkur 15. januarja prične z retrogradnim gibanjem v znamenju Vodnarja. Vpliv bodo najbolj čutili tisti, pri katerih je Merkur osebni planet. To pomeni, da imate več osebnih planetov skupaj (Sonce, Merkur, Venera) v znamenju  dvojčkov ali device. Lahko je ascendent ali vladar ascendenta v znamenju dvojčkov ali device.

Vodnar je zračno znamenje, ki je v svojem razmišljanju in posledično tudi v dejanjih velikokrat pred ostalimi ljudmi. Gre za znamenje, ki je zelo napredno in zaradi razmišljujočega načina večkrat napačno razumljeno. Vodnarji včasih veljajo za »čudake«, vendar se skoraj vedno sčasoma izkaže, da imajo prav. V tem času retrogradnosti Merkurja bomo misli namenili razmišljanju o Človeku.

Kdo smo? Zakaj smo? Kaj delamo sebi in drugim? Kako lahko pomagamo drug drugemu? Smo enaki? Nismo? Zakaj nismo? Ne zapletajmo se po nepotrebnem v neplodni komunikaciji, ostanimo pri notranjem razmišljanju, vsak zase. Prihajalo bo do zmede, negotovosti in napačnega razumevanja drug drugega.

Odločitve, sprejete v tem času, se ne bodo obdržale.

V času obrata Merkurja v Vodnarju je na nebu rastoča Luna v znamenju Dvojčka, ki nas lahko dodatno opremi z bistrimi mislimi. Izkoristimo čudovito povezovanje Lune in Merkurja za lepo besedo drug do drugega. Pomislimo, predno izrečemo. Ohranjajmo človečnost tudi v komunikaciji.

V času obrata Merkurja v Vodnarju je na nebu tudi navidezno retrogradna Venera v znamenju Kozoroga. Le-ta nas opominja na pretekle odnose. Na odnose, za katere smo v tem času dobili priložnost, da jih popravimo, spremenimo in morda izboljšamo.

Obrat Merkurja se zgodi v konjunkciji s planetom Saturn. Saturn nas opominja na resnost situacije, v kateri smo se znašli, tudi zaradi napačne komunikacije. Opominja nas na odgovornost do sočloveka, ne glede na status, spol, barvo, raso, vero, stranko,…

Bodimo trdni, močni in vztrajni v odločitvah, ki podpirajo Človeka.

V času retrogradnosti Merkurja Luna doseže polnost 18. januarja v znamenju Raka. Rak je znamenje družine, topline in ljubezni. Ohranimo povezovalno komunikacijo in zdravo kmečko pamet pri reševanju nastale situacije.

  1. februarja se Merkur vrača v direktno gibanje v znamenju Kozoroga. To je znamenje, ki posega po najvišje zastavljenih ciljih in jih tudi uresničuje. Kozorog je znamenje, ki podpira tradicionalne in zdrave odločitve, ki so primerne za uresničevanje skupnega dobrega za vse ljudi.

V tem času bo dosežen Mlaj v Vodnarju, ki bo pripomogel k novim in trdnejšim začetkom, ki bodo usmerjeni v reševanje in povezovanje.

Za vpliv retrogradnega Merkurja v vaši natalni karti se naročite na posvet pri Astro Zvezdah na info@astrozvezde.si.