JUPITER V RIBI – duhovnost ali slepo zaupanje?

Jupiter, vladar Strelca in Ribi (tradicionalni) je vstopil 14. maja v znamenje Rib. V znamenju Ribi ostaja do 28. julija, potem se obrača v retrogradno gibanje in ponovno vstopi v Vodnarja. V znamenje Ribi ponovno vstopi 29. decembra 2021 in ostaja v Ribah do 11. maja 2022.

Jupiter ostaja v posameznem znamenju približno eno leto.

V astrologiji je poznan kot benefik, dobrotnik ki prinaša, daje, razmnožuje in povečuje obilje in razvoj ter napredek. Jupiter govori o vseh možnostih in priložnostih ki se nam nakazujejo.

Povezan je z učenostjo, filozofijo in religijo. Vključuje optimizem, poštenost, dobrosrčnost, radodarnost in iskrenost. Povezan je s tujino in z ljubeznijo do daljnih potovanj. Po drugi strani pa lahko kaže na nemoralnost in zapravljivost, pokvarjenost in preveliko uživaštvo.

Ribi so dvanajsto zodiakalno znamenje; gre za vodno in gibljivo znamenje, ki je povezano z umetnostjo, glasbo, plesom in meditacijo. Ribi je znamenje, ki so bolj kot z materialnostjo, povezane z duhovnostjo. Znamenje govori o idealih in fantazijah, ki jih imamo in h katerim težimo v svojem življenju. Dvanajsto znamenje govori tudi o naši podzavesti, o tem kar je skrito drugim očem. Govori o izpuščenih priložnostih in naših globljih razočaranjih.

Jupiter, z letošnjim majskim vstopom v znamenje Ribi,  bo za začetek s tančico odkril in nakazal več človekoljubja in s tem sočutnosti do drugih. Lahko prinese več umetniškega zagona in vzpodbujanja uresničevanja nekih družbenih idealov.

Ker se vmes Jupiter obrne v retrogradno gibanje in ponovno vstopi v Vodnarja 29. julija, je potrebna previdnost pri prevelikem zaupanju v dobroto ljudi in na preveliko lahkomiselnost. Marsikaj se lahko izkaže kot lažno in se preveliki upi razblinijo kot mehurček.

Jupiter v Ribah bo vzpodbudil alternativno zdraviteljstvo. Naraslo bo tudi zanimanje za duhovnost in spoznavanje drugačnih resnic. Vendar se bo navedeno uresničevalo in realiziralo v večji meri v letu 2022, ko se Jupiter ponovno pomakne v znamenje Ribi. Ta majski  vstop Jupitra v znamenje Ribi izkoristimo za ideale, ki jih želimo uresničiti v letu 2022.

Največji vpliv vstopa Jupitra v znamenje Ribi bodo imeli tisti, ki so rojeni na začetku znamenja Ribi, Rak, Škorpijon, Bik in Kozorog (do 5 stopinj).

Vprašajte in preverite Astrozvezde, kaj vam letos prinaša Jupiter, na katerem področju je dobro izkoristiti rast in razvoj, ki ga Jupiter omogoča in prinaša. To je potencial, ki ga lahko dobro izkoristite in vnovčite.