KATERI ASTROLOŠKI ZNAK JE KRALJ TRDOGLAVOSTI?

OVEN

Temperamentni in hitri v reakcijah so trdoglavi samo prvi trenutek. Reakcije bodo močne in glasne dokler vam razlaga, zakaj vi nimate prav in kje je njegov prav. Vendar pa kakor hitro nevihta pride, tudi mine in že naslednji trenutek se ne spomni, zakaj se je jezil.

BIK

Je najbolj trmoglavo znamenje. Niti ni važno, ali imajo prav ali ne, važno je doseči cilj! Trmoglavili bodo, dokler ga ne dosežejo. S časom se naučijo svojo trmo skrivati v javnosti, vendar pa je pred bližnjimi ne morejo skriti.

DVOJČEK

Ima svoje mnenje, vendar pa nima ne volje ne časa zapravljati za prepričevanje nekoga. Optimistično verjame, da bo na koncu vse prav in se poistoveti z vlogo moralnega zmagovalca, ki ne čuti potrebe po prepričevanju.

RAK

Ima zelo močna prepričanja, ki jih lahko spremeni samo nekdo, ki ga rak smatra za avtoriteto. V nasprotnem primeru se je sposoben spustiti v ostro razpravo, na koncu pa se teatralno umakniti in odnehati. Njegovo prepričanje bo ostalo nespremenjeno.

LEV

je poosebljena trma. Ne zanimajo ga razmišljanja in besede drugih. Da bi dokazal svoj prav, je sposoben uporabiti najnižje udarce, ki niso povezani z razpravo. Sposobni so ustvariti neverjeten spor iz ničesar.

DEVICA

Je sposobna biti 100% prepričana v svoj prav, pa vendar pustiti vas, da mislite, da je zmaga vaša. Mirno vam bodo razložili, da itak vedno vse veste najbolje, hkrati pa pustili vtis, da so vseeno oni pametnejši in bolj zreli. Vse to spelje na način, da se ne ve, ali gre za resno spravo ali za manipulacijo.

TEHTNICA

Redke razpravo lahko tehtnico toliko iztirijo, da  bi vztrajala na svojem stališču. Tehtnica bo zamahnila z roko in se mirno pošalila. To ne pomeni, da nimajo stališča; vedno ga imajo, vendar pa pravičniško menijo, da ima vsak svoje mnenje in kdo so oni, da bi sodili?

ŠKORPIJON

S trmoglavostjo provocira nasprotnika. Škorpijon je mojster v samokontroli; včasih se bo prepiral zgolj zato, da bi pokazal, kako zelo je toleranten. Avtoritativen ton zlahka prepriča, da imajo prav.

STRELEC

Je čuden trmoglavec..včasih bo z vsemi štirimi dokazoval svoj prav in vsem okoli sebe razlagal, da so idioti, naslednjič pa bo čisto mirno sedel in se le z nasmeškom obregnil ob prepričanja drugih.

KOZOROG

Je daleč najbolj prepričan v svoje znanje, zato je pripravljen porabiti ure in ure v prepričevanju neprepričanih. Tolikšna vztrajnost in število besed nasprotnika pripelje do vprašanja, če morda vseeno nima kozorog prav. Kdo bi sicer zapravil toliko časa in besed…glede na sposobnost podrobne  analize vsega, imajo največkrat res prav.

VODNAR

Z njim ne boste razpravljali. Povedal vam bo nujno potrebno misel in to je to. Mislijo, da razprave nimajo prav nobenega smisla, zato se čim prej poberejo. Ravno s tem dejanjem pa zasadijo seme dvoma pri nasprotniku; kaj pa če je res tako?

RIBI

Dokler razpravljamo o generalnih temah, Riba ne trmoglavi. Njih ne zanima, da vsi mislijo, da imajo prav, njih zanimajo ljudje, ki spoštujejo njihovo mnenje. Ko pa pridemo do osebnih tem, se potrudijo, da slišite njihovo mnenje. Če vas ne uspejo prepričati, vas lahko obtožijo, da jih ne marate in ne spoštujete.

 

signature

Deliti

Petra Avtor- Petra
Naročite se, da ne boste zamudili objave
Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom, če želite prejemati novice in posodobitve!