MERKUR V TEHTNICI, OD 30.8. DO 6.11.2021, Priložnost za izboljšanje komunikacije

Priložnost za izboljšanje komunikacije, odnosov in osebno rast

Tehtnice, Dvojčki in Vodnarji oziroma vsi s poudarjenim znamenjem Tehtnice, Dvojčka in Vodnarja v natalni karti, bodo v prihajajočih dveh mesecih dobili priložnost za izboljšanje komunikacije, hitreje se bodo učili, opravljali izpite in naloge. Začutili bodo več razsodnosti in boljše pogajalske veščine pri sklepanju dogovorov in poslov.  V teh dveh mesecih bodo naše misli usmerjene na vse zadeve, ki so v domeni znamenja Tehtnice, kot so odnosi, ljubezen, lepota, vrednote in finance, s poudarkom na iskanju ravnovesja.

Če se sprašujete, kako je lahko hiter planet Merkur kar dva meseca v enem znamenju, je to zato, ker se bo Merkur obrnil retrogradno 27.septembra in se navidezno pomikal nazaj vse do 18.oktobra. To je tretja in zadnja retrogradnost Merkurja v letošnjem letu (2021). V tem obdobju odsvetujemo podpisovanje novih pogodb, sklepanje novih dogovorov, nakup bele tehnike ali novega avtomobila, saj se vam bo le ta odločitev kasneje zdela napačna ali pa bo prinašala zaplete oziroma okvare novih aparatov ali avtomobila. V tem obdobju bo tudi več zastojev ali zamud v prometu, zato previdnost ni odveč.

Znamenje Tehtnice predstavlja čut za pravičnost, enakopravnost in ravnotežje. Še več, Tehtnicam je zelo pomembno, kako se počutijo drugi in zato se nemalokrat podredijo za ljubi mir v hiši. In skladno s tem se bo tudi Merkur v Tehtnici izražal bolj ljubeznjivo,  besede bodo tekle bolj diplomatsko, umirjeno, preudarno in uvidevno. S to pozicijo Merkurja (ko je v direktnem gibanju), je odličen čas za vse vrste pogajanj, tako v osebnih kot poslovnih odnosih, saj bosta imeli obe strani občutek, da sta zmagali. Ker se bo Jupiter, planet širjenja in razvoja v tem obdobju kar trikrat lepo povezal z Merkurjem, bomo začutili v sebi več optimizma, vključevali se bomo v debate, ki bodo vzpodbudile željo po osebnem razvoju in učenju. Naše misli in komunikacija bodo usmerjene v osebno rast, v sprejemanje drugačemislečih in k širjenju naše življenske filozofije.

Izziv tega obdobja je, da ne postavljate želja in idej drugih ljudi pred svoje in da brzdate željo po potrditvi okolice. Ne dovolite, da vas neodločnost pripelje do sklepanja dogovorov, ki vam niso pisani na kožo samo zato, da bi ohranili harmonijo ali svoj ljubeznivi nastop.