RETROGRADNOST MERKURJA 2021

Merkur je planet, ki govori o naši potrebi po sporazumevanju, komunikaciji in gibanju. Govori o tem, kako dobri retoriki smo, bomo uspešno speljali govor ali ne, kako dobri smo ob uporabi pripomočkov: računalniki, telefoni, spletni mediji. Merkur povezujemo tudi s pisateljstvom in novinarstvom. Povezujemo ga s prevoznimi sredstvi, prometom in s potmi, ki so nam namenjene. Merkur je zavetnik trgovin in trgovcev.

Merkur ima dnevni dom v pozitivnem, moškem znamenju dvojčkov in nočni dom v negativni, ženski devici.

Ob času retrogradnosti, kar se zgodi običajno trikrat letno za približno tri tedne, se gotovo pojavi več blokad in zastojev, tako v komunikaciji kot v transportu. Pojavi se več komunikacijskih šumov, sporazumevanje ne steče najbolje, ljudje se večkrat zmotimo in napačno razumemo. Prihaja do nepričakovanih zamud. Dogovori, sklenjeni v tem času, večkrat ne obrodijo sadov ali pa nas presenetijo nesporazumi. Ravno iz tega razloga v tem času ni pametno sklepati novih pogodb, saj se lahko izkaže, da so pomanjkljive in za nas neugodne. Ob obračanju Merkurja nazaj,  je v prometu lahko več zastojev in nesreč. Tudi dobava blaga je lahko zamudna ali celo odpovedana. Nakupi v tem času, se lahko izkažejo za napačne, blago se lahko kvari ali ima skrite napake.

Retrogradnost Merkurja je ugodna za razmišljanje o preteklosti, morda za nadaljevanje akcije, ki smo jo nekoč že začeli, pa se je ustavila; zdaj je čas, da jo dokončamo.…ali se z njo pomirimo. Vzeti si je potrebno čas za meditacijo, morda objeti notranjega otroka. Tudi svojo delovno okolico lahko v tem času učinkovito pospravimo in očistimo. Čas je primeren za obnovitev stikov, ki so zamrli in poznanstev s prijatelji iz preteklosti. To je dober čas za pripravo inventur v trgovskih podjetjih in pregled revizije v poslovnih subjektih.

Merkur se 29. maja obrača v retrogradno gibanje v znamenju dvojčka. Vpliv bodo najbolj čutili tisti, pri katerih je Merkur osebni planet. To pomeni, da imate več osebnih planetov skupaj (Sonce, Merkur, Venera) v znamenju  dvojčka ali device. Lahko je ascendent ali vladar ascendenta v znamenju dvojčka ali device. V tem času bo potrebne več previdnosti pri sklepanju novih dogovorov. Stvari se lahko iztečejo drugače, kot pričakujemo. Zato nas marsikaj lahko preseneti. Pričakujmo nepričakovano. Tudi s prevoznimi sredstvi bomo potrebovali več potrpežljivosti in časa. Luna v tednu, ko se Merkur obrača, to je 31. maja, že upada  in se nahaja v  znamenju vodnarja, kar nas bo vodilo v prijetna družabna srečanja. Stvari se hitro lahko obrnejo, zato previdnost vseeno ne bo odveč. 3. junija Venera vstopi v znamenje raka, kar nas bo povezalo z družino, zato izkoristimo prihajajočo teden za obisk naših najbližjih. Merkur svojo pot v direktno gibanje nadaljuje 22. junija. Takrat tudi že nastopi čas poletja, ko bomo pripravljeni stopiti na pot sprememb.