NA KRATKO: Splošne značilnosti posameznih astroloških znamenj

OVEN  21.3. – 20.4.

Ljudje s soncem v ovnu so rojeni med 21.3. in 20.4. Njihov vladar je Mars, zato so lahko samozavestni, pogumni, direktni in strastni. Lahko tudi sebični, neobčutljivi na občutke drugih ljudi, grobi, lahko tudi nasilni. Nadejajo se hitrih rezultatov, saj nimajo časa, da bi čakali na njih predolgo. Nagnjeni so k poveličevanju njihovih aktivnosti. Vedo, kaj hočejo, ljubijo svobodo in neodvisnost.

BIK   21.4. – 20.5.

Ljudje s soncem v biku so rojeni med 21.4. in 20.5. Njihov vladar je Venera, za to so lahko praktični, vzdržljivi, potrpežljivi, lahko tudi posesivni, trmasti, leni. Vodi jih zdrav razum v povezavi z materialnimi vrednostmi, lepoto in umetnostjo. Zaradi svoje lenobe znajo izkoristiti linijo najmanjšega upora, predvsem tudi zato, ker so sužnji navad. Uživaški, dojemljivi za vse čutne užitke.

DVOJČKA  21.5. – 20.6.

Ljudje s soncem v dvojčkih so rojeni med 21.5. in 20.6. Njihov vladar je Merkur, zato so lahko prilagodljivi, spontani, veseli, zgovorni, logični, vsestranski pa tudi dvolični, nezanesljivi in nestabilni. Pogosto trošijo energijo na vse strani. Lahko sodelujejo v vsakem pogovoru z malo globine. Pogosto  imajo veliko kontaktov. Ljubijo spremembe, pogosto hitijo, radi delajo več stvari istočasno.

RAK 21.6. – 22.7.

Ljudje s soncem v raku so rojeni med 21.6. in 22.7. Njihov vladar je Luna, zato so lahko občutljivi, emotivni, posvečeni družini, lahko so preobčutljivi in sramežljivi. Imajo dober spomin in so zaščitniški. Imajo izrazit smisel za dom in močno potrebo po opori in nežnosti. Varnost iščejo v domu in družini. Za njih je občutek pripadnosti in povezanosti zelo pomemben.

LEV 23.7. – 22.8.

Ljudje s soncem v levu so rojeni med 23.7. in 22.8. Njihov vladar je Sonce, zato so lahko predvsem samostojni, dostojanstveni, samozavestni, prisrčni, kreativni pa tudi netolerantni do drugače mislečih. Imajo izraženo sposobnost organizacije in so naravni voditelji. Potrebujejo spoštovanje in pozornost, morajo biti v središču, ljubijo luksuz, razkošje in blišč. Znajo biti bahaški in arogantni.

DEVICA  23.8. – 22.9.

Ljudje s soncem v devici so rojeni med 23.8. in 22.9. Njihov vladar je Merkur, zato jih lahko krasi predvsem analitičen um, logika, metodičnost, natančnost, točnost vse to pa jih lahko prehitro zanese v preveliko kritiko, preveliko pedantnost, preveliko skromnost, skrivanje emocij in preveliko skrbnost. Devica je znamenje služenja drugim. Mora se počutiti koristno in potrebno. Potrebuje pohvalo in priznanje.

TEHTNICA 23.9. – 23.10.

Ljudje s soncem v tehtnici so rojeni med 23.9. in 23.10. Njihov vladar je Venera, zato imajo lahko močno izraženo željo za partnerstvom, so prijazni, šarmantni, pravični, znajo sprejemati kompromise, lahko pa so tudi neodločni, nezaupljivi in spogledljivi. Stremijo po izravnavi in harmoniji. Primerjajo in pretehtajo vse možnosti. So diplomatski, ustrežljivi, nepristranski. Živijo za ljubezen in lepoto.

ŠKORPIJON 24.10. – 22.11.

Ljudje s soncem v škorpijonu so rojeni med 24.10. in 22.11. Njihov tradicionalni vladar je Mars z modernim sovladarjem Plutonom, zato jih pogosto krasi strast, magnetizem, skrivnostnost in močna notranja energija. Močno imajo izraženo tudi maščevalnost, ljubosumje, destruktivnost in okrutnost. V tem raziskovalnem umu ni polovičarstva in ni kompromisov. Škorpijon je znamenje moči in manipulacije, transformacije, smrti in prerojenja.

STRELEC 23.11. – 21.12.

Ljudje s soncem v strelcu so rojeni med 23.11. in 21.12. Njihov tradicionalni vladar je Jupiter, zato so lahko optimistični, idealistični, dobrodušni in iskreni avanturisti športnega duha. Znajo biti preveč ekstravagantni za svojo okolico, pa tudi nemarni in netaktni. Nagnjeni so k lagodnosti, zato si želijo stvari maksimalno olajšati. Potrebujejo podporo, drugače  pa so znamenje sreče in blagostanja.

KOZOROG 22.12. – 20.1.

Ljudje s soncem v znamenju kozoroga so rojeni med 22.12. in 20.1. Njihov tradicionalni vladar je Saturn, zato jih odlikuje ambicioznost, vztrajnost, disciplina, preračunljivost, skromnost, zvestoba, resnost in potrpežljivost. Lahko so sebični, prestrogi do sebe in drugih in pesimistični. Nič ni prepuščeno naključju, odlikuje jih močna disciplina in občutek dolžnosti. Varčnost in tradicija.

VODNAR 21.1. – 18.2.

Ljudje s soncem v znamenju vodnarja so rojeni med 21.1. in 18.2. Njihov tradicionalni vladar je Saturn z modernim sovladarjem Uranom, zato so družabni humanisti, nepristranski, originalni, lahko neobičajni idealisti. Ravno tako so lahko revolucionarni fanatiki, ko zastopajo svoja verovanja. Ne prenašajo omejevanja in prisile. Težnja po svobodi ne dovoli pregloboke povezanosti z drugimi. Ljubijo spremembe in menjave.

RIBI 19.2. – 20.3.

Ljudje s soncem  v znamenju rib so rojeni med 19.2. in 20.3. Njihov tradicionalni vladar je Jupiter z modernim sovladarjem Neptunom, zato so lahko nežni, občutljivi, intuitivni in prilagodljivi. Zaradi velike pripravljenosti pomagati vsem, obstaja možnost, da bodo izkoriščeni. Podvrženi so močnemu nihanju razpoloženja. Največkrat je zasvojenost posledica bega iz realnosti, ki je polna težav in odgovornosti. Izrazita fantazija se lahko izrazi v umetnosti.