EKVINOCIJ ALI ENAKONOČJE

Ekvinokcij

Spomladansko enakonočje je izjemno pomemben dan. V tem času sta dan in noč približno enako dolga. S tem se začne nov krog zodiakalnega leta, čas, ko sonce začne svojo pot preko ekvatorja. 0 stopinj Ovna.

To je čas, ko razmislimo, katere nove ideje, cilje, zamisli bomo »posadili« na pomlad in jih gojili, zalivali in skrbeli za njih, da jih lahko jeseni ob času žetve »poberemo« in dobro vnovčimo.  Kaj je tisto, kar nas bo letos zaposlovalo? Kje je naš fokus? Katera ideja nas kliče? Pripravljeni smo na novo. Na pot naprej. Zaupajmo in pogumno vstopimo v pomlad. Pomlad in poletje sta izjemno močna. Zgledujmo se po naravi.

To se zgodi, ko sonce prestopi znamenje Ovna, 20. marca

Oven predstavlja nov naravni ciklus narave. Narava se prebudi, semena vzklijejo in ozelenijo in popki vzbrstijo. To je čas pomladi, čas za novo priložnost, ki nam jo leto ponuja. To je tudi čas za nove začetke, ideje, zamisli, ki nam jih življenje pripravlja. Od tega trenutka dalje se tudi dnevi daljšajo in sonce pridobiva na svoji moči. Oven spada pod element ognja. Ljudje rojeni v znamenju ovna so polni energije in zanosa, vedno so pripravljeni na akcijo.

12. april nam postreže s prvim pomladnim mlajem v znamenju Ovna. To je izjemna moč, fantastična priložnost, da končno uresničimo kar želimo. Izkoristimo ta teden za pripravo novih idej. Pogumno.

Naslednje znamenje, ki spada med pomladne je Bik, 20. april.

To je čas, ko je zemljo že ogrelo sonce in dodobra namočil pomladni dež. Naravni pogoji so idealni, da se rastline okrepijo in poženejo liste. Narava je pričela s črpanjem hrane iz zemlje. Bik spada pod element zemlje. Ljudje, rojeni v tem znamenju, imajo zdrav tek, lahko bi rekli, da so hedonisti in uživači. Pomembna jim je materialna varnost.

V dneh pred nastopom polne lune, ki je 27. aprila v znamenju Škorpijon, pričakujmo več stresa, stvari nas bodo silile k dokončanju in zaključevanju. Mudilo se nam bo.

Pomladno znamenje Dvojček, 21. maj

 

V tem času se v naravi pokažejo prvi rezultati pomladi. Narava  v celoti zacveti. Reprodukcija je v razcvetu tudi pri živalih. Lahkotnost pomladi se opazi na vsakem koraku. Ljudje rojeni v tem znamenju so odprti, veseli, komunikativni. Spadajo pod element zraka. Z njimi nam ni dolgčas. Njihov um se stalno vrti in premleva nove ideje.

 26. maja nastopi mrk v obliki polne lune v znamenju Strelca. V dneh pred polno luno pričakujmo več stresa in nevšečnosti. Previdnost ne bo odveč.

 

Preverimo skupaj, kakšen čas je pred vami. 

V kolikor je vaša odločitev vprašljiva, ali pa pot do cilja ni jasna, pridite k nam na posvet.