LJUBEZENSKE KRIZE, KI JIH PRINAŠA RETROGRADNA VENERA z 19.12.2021

VENERA, planet, ki simbolizira lepoto, ljubezen, ravnotežje v odnosih, harmonijo, vrednote in finance, se je 19.12.2021, na 26. stopinji Kozoroga obrnila v retrogradno gibanje.  V znamenju hladnega, odgovornega, vztrajnega in tradicionalnega Kozoroga bo Venera v retrogradnem gibanju vse do 29.1.2022, ko se na 11.stopinji ponovno obrne direktno.

Ko se planet, ki predstavlja vse tisto, kar nam v življenju nudi notranje zadovoljstvo in željo po lepih, uravnoteženih odnosih,  obrne v retrogradno gibanje, je to navadno čas izzivov in kriz v ljubezenskih odnosih. Spopadali se bomo s težavo sprejemati kot tudi izkazovati ljubezen, občutke in želje, kar bo vodilo v krize v odnosih. V vaše življenje se lahko ponovno vrnejo ljudje iz preteklosti, kar lahko prebudi boleče zakopane občutke ali željo po ponovni združitvi oziroma razrešitvi preostalih karmičnih vezi. Vleklo nas bo k starim ljubeznim, s katerimi smo bili močno povezani v preteklosti in s katerimi nismo razrešili zadeve, zato bomo zdaj plačali dvojno ceno. Obnašali se bomo negotovo, previdno in sramežljivo, ter imeli občutek, da se ponovno vrtimo v začaranem krogu. Izkoristite to obdobje za prečiščenje starih vzorcev in karmične prtljage, da bi si osvetlili pot. Konjukcija retrogradne Venere s Plutonom  lahko prinese intenzivne globoke občutke in strastne seksualne odnose ter veliko posesivnost in manipulacije. Doživeli boste lahko globoke čustvene transformacije, se osvobodili stare bolečine in se, ko se Venera obrne direktno, podali na novo ljubezensko pot.

Ker Venera simbolizira tudi denar oziroma finance, zdaj ni pravi čas za investiranje ali kupovanje luksuznih predmetov. Raje prečistite omare in prodajte kar ni več uporabno, a je še vedno lepo ohranjeno, saj bodo imele stare stvari, kupljene prej, možnost za dobro prodajo.